12η ημέρα και τελευταία του 8ου Θερινού Σχολείου Πυλών Καρπάθου

12η ημέρα και τελευταία του 8ου Θερινού Σχολείου Πυλών Καρπάθου

12η ημέρα και τελευταία του 8ου Θερινού Σχολείου Πυλών Καρπάθου, Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2023.

Σκεφτήκαμε να είναι σήμερα διαφορετική η τελευταία ημέρα! Πήγαμε με τα πόδια στο δασάκι, περίπου 10 λεπτά από το Σχολείο! Ακόμη να φτάσουμε; Μακριά είναι; Πόση ώρα θέλουμε ακόμη;

Με… τρέλαναν στις ερωτήσεις! Φάνηκε… πόσο εξασκημένα είναι αυτά τα παιδιά… για… λίγη κούραση! Φτάσαμε, καθίσαμε κάτω από τη δροσιά των πεύκων…. Κάποιους τους πείραζαν οι πευκοβελόνες, σε άλλους ήταν σκληρές οι πέτρες, για μένα ήταν ένα θαυμάσιο περιβάλλον!

Ησυχία, δροσιά, γαλήνη, αεράκι απαλό, δροσερό, μυρωδάτο! Τους διηγήθηκα την πιο όμορφη ιστορία του κόσμου! Την παραβολή του άσωτου γιου και του σπλαχνικού πατέρα!

Α, την ξέρω!.. είπαν δυο τρεις… Οι άλλοι; Αφού ησύχασαν…. άκουσαν με προσοχή, είναι αλήθεια, την ξεχωριστή αυτή ιστορία!

Δυο τρεις ερωτήσεις μετά κι αναχώρηση για το παρακείμενο γήπεδο ποσοδφαίρου, για να παίξουμε ομαδικά παιχνίδια.

Χωρίστηκαν επιτέλους σε 4 ομάδες, δεν σταμάτησαν να μιλάνε καθόλου, δεν συμφώνησαν μετά στο τι θα παίξουν… “Δεν θα παίξουμε ποδόσφαιρο, παιδιά! Ομαδικά παιχνίδια θα παίξουμε”, είπα…. Άρχισαν οι… αντιδράσεις, δεν συμφωνούσαν, δεν… δεν… τους πήρα και…. φύγαμε!

Μόλις είχαν χάσει ένα ωραίο πρόγραμμα! Επιστρέψαμε στο Σχολείο, ήπιαν νερό…. (νόμισαν πως θα… πέθαιναν, αν δεν έπιναν τόοοοοοση ώρα)… και χυμούς, που έφεραν οι καλοί γονείς τους κι οι φίλοι μας….

Στη συνέχεια κάναμε έναν σύντομο απολογισμό για τα φετινά μαθήματα και προγράμματα, ευχαριστήσαμε τους ανθρώπους που μας βοήθησαν φέτος, δασκάλους, χορηγούς και βοηθούς, παίξαμε κι ένα παιχνίδι, αποχαιρετιστήριο, με τη… δυστυχισμένη σοκολάτα, πήραν όλοι τα αναμνηστικά τους και τα δωράκια τους, που έφερε η κ.Έπαρχος από τον κ.Περιφερειάρχη Δωδεκανήσου, βγάλαμε και μια αναμνηστική φωτογραφία… και… τότε ήρθαν οι πίτσες, δώρο από την οικογένεια του μαθητή μας Μηνά Περδικολόγου!

Χαρούμενοι, έφυγαν όλοι! Ένας μου είπε…. ευχαριστώ! κι άλλος ένας… μου έφερε δωράκι!

Και μια μικρή…. με αγκάλιασε! Και του… χρόνου?…

π.Καλλίνικος

13.8.2023

Καρπαθιακά Νέα