Αναστολή πλειστηριασμού ξενοδοχείου στην Κάρπαθο

Αναστολή πλειστηριασμού ξενοδοχείου στην Κάρπαθο

Με απόφαση που εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου με την διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων έγινε δεκτό εν μέρει το αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής που υπέβαλε μια ανώνυμη ξενοδοχειακή εταιρεία της Καρπάθου και δύο εταίροι της, για την αναστολή πλειστηριασμού ακινήτου της.

Οι ανωτέρω εστράφησαν ειδικότερα κατά της υπό εκκαθάριση Αγροτικής Τράπεζας και της εταιρείας «PQH ΕΝΙΑΙΑ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ Α.Ε» και κατά της διαδικασίας αναγκαστικής εκτέλεσης που επισπεύδεται με την οποία κατασχέθηκε ακίνητη ιδιοκτησία της που βρίσκεται στην περιοχή «Άγιος Νικόλαος» Αρκάσας του Δήμου Καρπάθου.

Στο πλαίσιο της δραστηριότητάς της ζήτησε την συνεργασία της τράπεζας και δανείσθηκε συνολικά 3.395.963,76 €.
Οπως εξέθεσε η ξενοδοχειακή εταιρεία η απαίτηση, την ικανοποίηση της οποίας επιδιώκει η καθ ής ανέρχεται στο ποσό που προαναφέραμε, ενώ η εμπορική αξία ακινήτου, το οποίο κατέσχεσε και επιδιώκει να εκπλειστηριάσει κυμαίνεται περίπου στα 4.500.000 -5.000.000 εκατομμύρια ευρώ.
Τονίζει ότι είναι φανερή η δυσαναλογία μεταξύ της απαίτησης της τράπεζας και της βαρύτητας του μέτρου αναγκαστικής εκτέλεσης που επισπεύδει.
Το επίδικο ακίνητο είναι ήδη βεβαρυμένο και με προσημείωση υποθήκης υπέρ της τραπεζικής εταιρείας.
Λόγω δε της δεινής οικονομικής κατάστασής της στα τελευταία χρόνια, που οφείλεται στην γνωστή ευρύτερη κρίση της ελληνικής οικονομίας, κατάφερνε να είναι συνεπής στην αποπληρωμή του εν λόγω δανείου, ενώ ήδη έχουν καθυστερήσει την καταβολή πολλών πλέον δόσεων, λόγω αντικειμενικών δυσκολιών και όχι από δολιότητα ή άρνηση τακτοποίησης της οφειλής.
Η μόνη τράπεζα που δεν αποδέχθηκε το σχέδιο ρύθμισης που της προτάθηκε είναι η Αγροτική, η οποία, όπως υποστηρίζει η εταιρεία, τελείως καταχρηστικά και παράνομα προχώρησε στην κατάσχεση και προχωρά στον πλειστηριασμό.

Εξαιτίας της υπερημερίας της αυτής, το οφειλόμενο σήμερα υπόλοιπο ξεπερνά ακόμα και το αρχικό κεφάλαιο του δανείου.
Τυχόν δε πλειστηριασμός του ακινήτου θα έχει κατά πάσα βεβαιότητα ως αποτέλεσμα το ως άνω πιστωτικό ίδρυμα, λόγω των προνομίων του να αποκομίσει το εν λόγω ακίνητο και εκείνη χωρίς κανενός είδους στοιχείο περιουσίας για εργασία.
Την υπόθεση χειρίζονται οι δικηγόροι κ.κ. Γιώργος Μαυρομμάτης και Τζένη Παπά.

6.12.2022

Πηγή:www.dimokratiki.gr