Αναβαθμισμένο ρόλο στον δήμο Ρόδου θα έχει ο συντοπίτης μας Στράτος Καρίκης

Αναβαθμισμένο ρόλο στον δήμο Ρόδου θα έχει ο συντοπίτης μας Στράτος Καρίκης

Δρομολογούνται προς επίλυση θέματα δεκαετιών στη Ρόδο, είναι το συμπέρασμα που εξάγεται από την προχθεσινή συνεδρίαση της δημοτικής πλειοψηφίας, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε για τη συζήτηση που έγινε ο Αντιδήμαρχος και Αναπληρωτής Δημάρχου κ. Στράτος Καρίκης, ο οποίος πλέον διαφαίνεται ότι θα έχει αναβαθμισμένο ρόλο στη Δημοτική Αρχή. 

Καταρχάς, σύμφωνα με πληροφορίες, από την τοποθέτηση του Δημάρχου κατά τη συνεδρίαση, διαφαίνεται ότι, προσεχώς, αναμένεται να αναβαθμιστεί ο ρόλος του κ. Καρίκη στη Δημοτική Αρχή –ούτως ή άλλως είναι Αναπληρωτής Δημάρχου-καθώς θα του ορίσει ορισμένους τομείς τους οποίους θα εποπτεύει.

Στις δηλώσεις του, λοιπόν, χθες  ο κ. Καρίκης, είπε καταρχάς ότι, στο πλαίσιο της επαναλαμβανόμενης ενημέρωσης του Δημάρχου προς τα μέλη της πλειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο αλλά και με τις απόψεις που εκφράστηκαν απ’ όλους τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής, έγινε μία γόνιμη, εποικοδομητική, συζήτηση και μάλιστα ξεπέρασε τις τεσσερισήμισι ώρες.

Όπως είπε, συζητήθηκαν όλα τα θέματα, για τους τομείς του καθενός αλλά και γενικότερα θέματα που απασχολούν το νησί.

Έγινε εισήγηση από τον Δήμαρχο για πολλά θέματα που τους απασχολούν και στη συνέχεια υπήρξαν τοποθετήσεις απ’ όλους τους δημοτικούς συμβούλους.

Ειδικότερα, ο Αντιδήμαρχος αναφέρθηκε στα παρακάτω:
-Πρώτον, στην καθαριότητα που, όπως είπε, γίνεται μία πολύ μεγάλη προσπάθεια και μέχρι να προχωρήσει-που το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνει πράξη-η προκήρυξη, σε πρώτη φάση, της μεγάλης σύμβασης της Καθημερινότητας, «κάνουμε έναν μεγάλο αγώνα και έχουμε βελτιώσει μια κατάσταση με βάση τα υπάρχοντα μέσα που μπορεί να έχει μία δημοτική μηχανή.

Είναι γνωστό ότι ο Δήμαρχος έσπασε τ’ αβγά με πολλά συμφέροντα και προσπαθεί να κάνει κάτι διαφορετικό-δεν θέλησε να μπει στα γνωστά κανάλια της διαδικασίας της καθαριότητας. Εγώ του λέω ένα μεγάλο μπράβο γι’ αυτό. Οπότε, όλοι κάνουμε μία προσπάθεια, και οι χωρικοί Αντιδήμαρχοι και εμείς όλοι και η αρμόδια και ο ίδιος ο Δήμαρχος, να έχουμε μία βελτιωμένη κατάσταση μέχρι να τρέξει αυτή η μεγάλη σύμβαση η οποία θεωρώ ότι θ’ αλλάξει τα δεδομένα της καθημερινότητας», είπε και συμπλήρωσε ότι, για πρώτη φορά, εμπλέκονται πέντε Διευθύνσεις: καθαρότητας, πρασίνου, τροχαίου υλικού, οι Τεχνικές Υπηρεσίες και της Μεσαιωνικής Πόλης.

Όλο αυτό το κομμάτι που αφορά καθημερινότητα πλέον θα γίνει αυτοματοποιημένο, είπε ακόμη.  Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Δήμαρχος έκανε γνωστό  ότι είναι έτοιμη η προκήρυξη, άρα ο ίδιος θα κρίνει πότε θα προχωρήσει σχετικά μέσα στις επόμενες ημέρες.

Για το  θέμα της Νέας Αγοράς στην πλειοψηφία τοποθετήθηκε ο Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Μνημείων και Πολεοδομίας  κ. Στέφανος Δράκος, που όπως είπε ο κ. Καρίκης έχει κάνει μία πολύ σημαντική δουλειά και μέσα στο επόμενο δεκαήμερο-λένε οι πληροφορίες-αναμένεται να δούμε την παρουσίαση της μελέτης.

-Όσον αφορά το Εθνικό Θέατρο, όπως είπε ο κ. Καρίκης, πιθανότατα μέσα το επόμενο χρονικό διάστημα θ’ ακούσουμε μία πολύ μεγάλη αναγγελία. Όπως είπε, είναι ακριβώς αυτή η προεργασία που έχει γίνει από τον ίδιο τον Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή αλλά και τον Περιφερειάρχη στο συγκεκριμένο θέμα.

Άρα, και το Εθνικό είναι σε πάρα πολύ καλό δρόμο, σύμφωνα με τον ίδιο ο οποίος σημείωσε: «Θα πω ότι όλα αυτά τα θέματα είναι θέματα δεκαετιών που το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα δούμε μ’ αυτή τη Δημοτική Αρχή να προχωράνε και να βρίσκουν λύσεις».

Για το Εθνικό Θέατρο, μάλιστα, ο  Δήμαρχος είπε στην πλειοψηφία ότι εντός της θητείας θα έχει προχωρήσει και κατασκευαστικά, όπως και η Νέα Αγορά, που και μόνο αυτό σηματοδοτεί τη μεγάλη διαφορά, κατά την άποψή του, αυτής της Δημοτικής Αρχής σε σχέση με προηγούμενες Δημοτικές Αρχές.

Είπε, ακόμη, ότι διαχρονικά, σ’ αυτές που συμμετείχε ο ίδιος έθετε αυτά τα ζητήματα αλλά πάντα ήταν μία σοβαρή έλλειψη ότι και οι κυβερνήσεις δεν στήριζαν αυτές τις προσπάθειες, προφανώς δεν έτρεχαν τα θέματα όπως ήθελαν τότε οι Δήμαρχο- που προσπαθούσαν όλοι  προς αυτή την κατεύθυνση-σήμερα όμως θα τα δούμε να υλοποιούνται.

Συζήτησαν ακόμη θέματα που αφορούν τις δημοτικές ενότητες, λειτουργικά, αλλά και για τον ΦΠΑ με τον κ. Καρίκη να θυμίζει ότι ο Δήμαρχος το έχει θέσει πολύ ψηλά στην ατζέντα όλο αυτό το διάστημα.

Μάλιστα, εξέφρασε την ελπίδα ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα το δούμε και θα είναι μία τεράστια επιτυχία αν το καταφέρουμε αφού, ουσιαστικά, ο πρώτος στόχος των νησιών μας, που είναι η επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, θα γίνει πράξη.

Σημειώνεται ότι το θέμα θα τεθεί και στην κοινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου και του περιφερειακού συμβουλίου την ερχόμενη Δευτέρα, μαζί με εκείνο των ανεμογεννητριών στα νησιά.

Ακόμη, από τις τοποθετήσεις όλων των μελών της πλειοψηφίας, τέθηκαν πολύ σημαντικά θέματα που χρονίζουν, ανάμεσά τους και ότι η ΔΕΥΑΡ προχωρά άμεσα στον εκσυγχρονισμό του Βιολογικού με ένα πολύ μεγάλο ποσό.

«Καταλαβαίνουμε, λοιπόν, ότι ο προγραμματισμός που έγινε από τη Δημοτική Αρχή τα προηγούμενα χρόνια επιτέλους αρχίζει να φαίνεται», είπε ο κ. Καρίκης και ανέφερε ότι σιγά-σιγά θα δούμε τις μεγάλες διάφορες. Αναφορά έκανε και στη ΔΕΣ «ΡΟΔΑ» που, όπως είπε, τρέχει ένα μεγάλο κομμάτι εκσυγχρονισμού και προώθησης της ηλεκτροκίνησης, ενώ το ερχόμενο Σάββατο θα γίνουν και τα εγκαίνια της αίθουσας επιβατών.

«Νομίζω ότι αυτή η διαδικασία ήταν πολύ καλή και πολύ χρήσιμη και πρέπει να συνεχιστεί και πράγματι θα συνεχιστεί μία φορά το μήνα», είπε κλείνοντας ο κ. Καρίκης και ανέφερε, ακόμη, ότι στην επικείμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου, θα τεθούν κάποια από τα παραπάνω, παράλληλα ετοιμάζεται το νέο Τεχνικό Πρόγραμμα με τον Αντιδήμαρχο  κ. Τηλέμαχο Καμπούρη να αποτυπώνει τις επιθυμίες και των χωρικών Αντιδημάρχων και των Προέδρων των τοπικών κοινοτήτων που για πρώτη φορά έχουν προτείνει οι ίδιοι έργα για τις περιοχές τους, όπως είπε.

Επίσης, ετοιμάζεται ο προϋπολογισμός, ενώ ο Δήμαρχος  έδωσε εντολή ένα πολύ σοβαρό ποσό να διατεθεί για τις παραλίες που αναμένεται να δούμε και εκεί να ολοκληρώνονται παρεμβάσεις (σ.σ. διάδρομοι, ντους, ανταλλακτήρια κτλ.).
«Άρα, μπαίνουμε πια στην υλοποίηση πολύ σοβαρών θεμάτων», κατέληξε ο κ. Καρίκης.

πηγή www.rodiaki.gr