Ο Ανδρέας Τσαγκάρης, σύμβουλος Δήμου Καρπάθου στον Τουρισμό, απαντά στην ΑΠΕΚ

Ο Ανδρέας Τσαγκάρης, σύμβουλος Δήμου Καρπάθου στον Τουρισμό, απαντά στην ΑΠΕΚ

Άμεση ήταν η απάντηση του υπεύθυνου συνεργάτη του Δήμου Καρπάθου σε θέματα τουρισμού κ. Ανδρέα Τσαγκάρη στο πρόσφατο δελτίο τύπου της ΑΠΕΚ, με θέμα τη συμμετοχή του Δήμου Καρπάθου στην ΙΤΒ Βερολίνου. Ο κ. Τσαγκάρης με μια μακροσκελή  απάντηση, στην σελίδα της ΑΠΕΚ, παραθέτοντας στοιχεία, εξήγησε την διαδικασία συμμετοχής στην έκθεση ITB Βερολίνου, όπως επίσης και στο θέμα της εταιρείας τουριστικού μάρκετιγκ που συνεργαζόταν ο Δήμος Καρπάθου.

 

 Η απάντηση μου στο ερώτημα που καταθέσατε στο Δ.Σ. ήταν η εξής: «Συμμετέχουμε ενεργά στην ITB BERLIN, την μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού που πραγματοποιείται διαδικτυακά φέτος λόγω της πανδημίας. Η συγκεκριμένη έκθεση θα διαρκέσει 4 μέρες , 9 με 12 Μαρτίου. Σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσω προσωπικά την κυρία Λοιζου καθώς μας πρόσφερε δωρεάν κωδικούς για να συμμετέχουμε στην έκθεση και να πραγματοποιήσουμε σημαντικές συναντήσεις. Από την πλευρά μας είχαμε έρθει σε επαφή με την περιφέρεια πριν 2 μήνες, ρωτήσαμε αν θα συμμετέχει στην εν λόγω έκθεση και μας απάντησε αρνητικά. Ίσως πολλοί από εσάς να γνωρίζετε ότι το κόστος συμμετοχής σε τέτοιες εκθέσεις είναι υπερβολικό αν δεν είσαι υπό την αιγίδα της περιφέρειας. Συν το γεγονός ότι δεν είχανε προϋπολογισμό για να μπορέσουμε να εντάξουμε κωδικό για τέτοιου τύπου events».

Ανέφερα την περιφέρεια καθώς συμμετέχουμε υπό την αιγίδα της τα τελευταία χρόνια, και όχι μέσω του ΕΟΤ. Να τονίσω εδώ ότι συμμετέχουμε κανονικά σε άλλες διαδικτυακές δράσεις της περιφέρειας όπως το «Greek Alternative Tourism & Gastronomy Event».

Β. Η συμμετοχή των παραπάνω νησιών στην εν λόγω έκθεση έγινε μέσω του ΕΟΤ δωρεάν όπως λέτε. Ωστόσο οι αιτήσεις συμμετοχής μέσω του ΕΟΤ έκλεισαν πολύ γρήγορα με αποτέλεσμα αρκετά νησιά να μην προλάβουν καν να κάνουν αίτηση. Παρόλα αυτά το πακέτο που έδινε δωρεάν ο ΕΟΤ στους συμμετέχοντες ήταν το πακέτο “starter” το οποίο είναι ακριβώς το ίδιο που μας προσέφερε δωρεάν η κυρία Λοΐζου (μπορεί να το επιβεβαιώσει και η ίδια).
Παραθέτω λεπτομέρειες σχετικά με το πακέτο «starter» , όπως αυτές αναλύονται στην πρόσκληση συμμετοχής του ΕΟΤ :
«Ο κάθε συνεκθέτης θα δικαιούται δωρεάν το πακέτο “Starter” το οποίο περιλαμβάνει:
1. εμφάνιση ονόματος και λογοτύπου της επιχείρησης ή του φορέα (Brand Card Basic).
2. καταχώρηση/εισαγωγή 3 “προϊόντων”.
3. 5 εισιτήρια πρόσβασης για τη χρήση της πλατφόρμας από συνεργάτες ή εκπροσώπους του συνεκθέτη.
4. Άμεση δικτύωση κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ημερών του ITB Berlin Now με όλους τους χρήστες της πλατφόρμας, ομιλητές και άλλους εκθέτες μέσω συνομιλιών και κλήσεων ήχου / βίντεο, προγραμματισμό μεμονωμένων ή ομαδικών συναντήσεων στην πλατφόρμα, κοινή χρήση οθόνης, άμεσες βιντεοκλήσεις, ιδιωτικές συνομιλίες κειμένου.
5. Η δυνατότητα networking προσφέρεται σε όλες τις εταιρείες που κάνουν κράτηση για μια Brand Card. Με το Discovery Graph, οι χρήστες μπορούν να βρουν τις σωστές επαφές από χιλιάδες συμμετέχοντες και να επικοινωνήσουν μαζί τους απευθείας.
6. Συμμετοχή στο ITB Berlin Convention. Το πρόγραμμα ITB Berlin 2021 συζητά και προβλέπει το μέλλον της παγκόσμιας ταξιδιωτικής βιομηχανίας. Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα υποστήριξης θα πραγματοποιηθεί και στις τέσσερις ημέρες. Όλοι οι συμμετέχοντες στην πλατφόρμα θα έχουν πρόσβαση σε ζωντανά συνέδρια με κορυφαίους εθνικούς και διεθνείς ομιλητές, σε ζωντανές ή ηχογραφημένες συνεδρίες για όλα τα θέματα που προωθούνται και προωθούν τον ταξιδιωτικό κλάδο.
7. Video on Demand. Εδώ οι χρήστες μπορούν να καλέσουν και να παρακολουθήσουν βίντεο σύμφωνα με τις επιθυμίες τους. Αυτή η προσφορά θα είναι διαθέσιμη έως τις 31 Μαΐου.

Όσον αφορά την εταιρεία τουριστικού μάρκετιγκ. Καταφέραμε να πληρώσουμε όλα τα ανεξόφλητα τιμολόγια που εκκρεμούσαν και πλέον δεν υπάρχει καμία οικονομική οφειλή.

Πρόθεση τόσο του Δημάρχου όσο και του Προέδρου και των μελών της επιτροπής τουριστικής προβολής, είναι η συνέχιση της συνεργασίας με τη συγκεκριμένη εταιρία, για τον λόγο αυτό ψηφίστηκε ομόφωνα και στο πρόγραμμα τουριστικής προβολής για το 2021. 

Δ.Στις “virtual” εκθέσεις που συμμετέχουμε τόσο εγώ προσωπικά όσο και τα μέλη της επιτροπής (Ευαγγελία Φελλουζή, Μανώλης Μαγριπλής, Σοφία Καλλή) ήμασταν πλήρως προετοιμασμένοι και καταρτισμένοι.

Πραγματοποιούμε σημαντικές επαφές και κρατάμε επικοινωνία με όλους τους επαγγελματίες που ερχόμαστε σε επαφή.

Υ.Γ. Είμαι στην διάθεση σας για οποιοδήποτε ουσιαστική και εποικοδομητική πρόταση – συζήτηση, που έχει γνώμονα την ορθή τουριστική προβολή και ανάπτυξη του νησιού μας.