Η. Ν. Κάσος: Την Τρίτη ξεκινάει ο εμβολιασμός των κατοίκων

Η. Ν. Κάσος: Την Τρίτη ξεκινάει ο εμβολιασμός των κατοίκων

της Νατάσας Παμπρή στο www.skyrodos.gr

Την προσεχή Τρίτη 23 Μαρτίου θα ξεκινήσει ο μαζικός εμβολιασμός των κατοίκων της Κάσου, για τις ηλικιακές ομάδες άνω των 60 ετών, με την πρώτη δόση του εμβολίου, όπως δήλωσε στο skyrodos ο Δήμαρχος της Ηρωικής Νήσου Κάσου Μιχάλης Ερωτόκριτος.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα σταλούν αρχικά 90 δόσεις εμβολίων της φαρμακευτικής εταιρίας Pfizer, ενώ ήδη στη λίστα είναι καταγεγραμμένα 297 άτομα που επιθυμούν να εμβολιασθούν. Η διαδικασία του εμβολιασμού προβλέπεται να διαρκέσει τρεις ημέρες.

Όπως τόνισε ο κ. Ερωτόκριτος, τα εμβόλια θα σταλούν αεροπορικώς με την πρωινή πτήση από την Αθήνα στην Κάρπαθο κι από κει στη 1.30 το μεσημέρι θα σταλούν στην Κάσο με το ταχύπλοο σκάφος που εκτελεί το επιδοτούμενο δρομολόγιο στην ακτοπλοϊκή γραμμή.

Τη διαδικασία του εμβολιασμού -που θα γίνει στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο του νησιού- θα αναλάβουν οι δύο αγροτικοί γιατροί που υπηρετούν στο ΠΠΙ, δύο μαίες και μία νοσηλεύτρια.

“Στόχος είναι ο εμβολιασμός του ντόπιου πληθυσμού το συντομότερο δυνατό καθότι η Κάσος με πληθυσμό περίπου 1.000 κατοίκους, πρέπει να συμπεριλαμβάνεται στα covid-free νησιά, αφού και από την αρχή της πανδημίας τηρούμε όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφάλειας στο νησί, με συνεχείς ελέγχους στο αεροδρόμιο και το λιμάνι, και με μηδενικά κρούσματα”, όπως δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος.