Η ανοιχτή αγκαλιά για τα παιδιά και τους ενήλικες στην Κάσο

Η ανοιχτή αγκαλιά για τα παιδιά και τους ενήλικες στην Κάσο

φωτογραφία Καλλιόπη Μαλλόφτη

Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν εφαρμόζοντας απόλυτα το πρωτόκολλο για την COVID-19

Η εθελοντική ομάδα των ΦΚΠΙ Ανοιχτή Αγκαλιά βρέθηκε κοντά στους κατοίκους των ακριτικών νησιών Κάσου και Σύμης ΓΙΑ να προσφέρουν δωρεάν εξετάσεις σε παιδά και ενήλικες. Μια πράξη ανθρωπιάς που προσφέρουν αδιάλειπτα εδώ και πολλά χρόνια.

Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν εφαρμόζοντας απόλυτα το πρωτόκολλο για την COVID-19.

H προσέλευση των κατοίκων ήταν η αναμενόμενη. Πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 850 ιατρικές πράξεις (καρδιολογικές, ορθοπεδικές, οδοντιατρικές, γυναικολογικές παιδιατρικές και παιδοχειρουργικές).

Η ενημέρωση στη στοματική υγιεινή στα παιδιά του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού έγινε διαδραστικά. Τα παιδιά χάρηκαν πολύ καθώς εκτός των εξετάσεων τους προσφέρθηκαν σχολικά είδη.

Η συνεργασία με την Κοινότητα – Δήμους, σχολεία, συλλόγους, Κέντρα Υγείας- έχει πάντα θετικό αποτέλεσμα προς όφελος των κατοίκων.

‘’Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά το Δήμο Κάσου και Σύμης καθώς και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των Περιφερειακών Ιατρείων, που με την υποστήριξή τους απέδειξαν σεβασμό στην πολυετή προσφορά μας.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως την ομάδα των εθελοντών ιατρών και νοσηλευτών της Ανοιχτής Αγκαλιάς για την προσφορά τους ιδιαίτερα σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα μας, είναι παράδειγμα προς μίμηση, και τους χορηγούς μας που μας έδωσαν τη δυνατότηατα να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στους κατοίκους των δύο νησιών.

Ευχαριστούμε και τους κατοίκους που με την αγάπη τους μας δίνουν κουράγιο να συνεχίσουμετο έργο μας.’’

πηγή iatronet.gr