Πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συζήτηση όλων των επαγγελματιών της Κάσου

Πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συζήτηση όλων των επαγγελματιών της Κάσου

ΚΑΣΟΣ 27/09/2022

Τη Κυριακή 25/09/2022 πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συζήτηση όλων των επαγγελματιών Κάσου στο Αμφιθέατρο του Γυμνασίου – Λυκείου μετά από πρόσκληση του νέου Δ.Σ. προκειμένου να συζητηθούν όλα τα θέματα που απασχολούν όλους τους κλάδους επαγγελματιών του νησιού .

Υπήρξε προσέλευση από διάφορους κλάδους , όπως εστίαση, ξενοδόχοι , ηλεκτρολόγοι , οικοδομικές εργασίες καθώς και εμπόριο.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου κυρία Μαρία Τσακίρη αφού ευχαρίστησε τα μέλη για την παρουσία τους , έκανε μια σύντομη ενημέρωση για τη συνάντηση που είχαν τα μέλη του ΔΣ με τον Δήμαρχο Η. Ν. Κάσου καθώς και με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στη συνέχεια έκανε μια εισαγωγή για τον Τομέα του Τουρισμού και τα θέματα που απασχολούν το κλάδο αυτό καθώς και πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τη ποιότητα των Υπηρεσιών μας όλοι οι επαγγελματίες με στόχο την βέλτιστη προσφορά και τη προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού στο νησί μας ώστε να έχουμε μακροπρόθεσμα αύξηση των εσόδων μας! Καταρχήν επισήμανε την ανάγκη διαμόρφωσης Ταυτότητας Τουριστικού Προϊόντος της Κάσου καθώς και παράλληλο συντονισμό της επιμόρφωσης όλων των επαγγελματιών με τη βοήθεια ειδικών στο χώρο του Τουρισμού.

Αναφέρθηκε στην αξιοποίηση της Μελέτης του ΕΜΠ που πρόσφατα παρουσιάστηκε στην Ημερίδα που έγινε στη Βιβλιοθήκη της Κάσου με θέμα « Αειφόρος Ανάπτυξη στην Κάσο» από το Δήμο Η.Ν.

Κάσου και από ιδιώτες . Επίσης αναφέρθηκε στην πρόταση του Κώστα Φιλιππίδη από το ΔΣ του Συλλόγου να κάνει Αδερφοποίηση με αντίστοιχο Σύλλογο της Σητείας καθώς και ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΑΚΕΤΟΥ ΔΙΑΚΟΠΩΝ για τη χαμηλή τουριστική περίοδο , προκειμένου να δείξουμε έμπρακτα την εκτίμηση μας για την αυξημένη επισκεψιμότητα των κατοίκων της Σητείας στο νησί μας. Αντίστοιχα ζητήσαμε να μας προσφερθούν από εμπορικές επιχειρήσεις της Σητείας προς τους επαγγελματίες της Κάσου ΕΚΠΤΩΣΗ σε προιόντα τους .

Επίσης αναφέρθηκε στην πρόταση του Νικήτα Καμπούρη για την δημιουργία ΚΑΡΤΑΣ ΜΕΛΟΥΣ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ με ΠΑΡΟΧΗ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ από συγκεκριμένες επιχειρήσεις , όπως πχ. ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ , αναγομώσεις πυροσβεστήρων , εμπορικά καταστήματα Κρήτης και Καρπάθου κλπ.

Η Πρόεδρος τόνισε την ανάγκη για ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ και ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ μεταξύ των επαγγελματιών ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα γιατί δίνοντας αυτό το μήνυμα στους επισκέπτες- τουριστες του νησιού μας αυτό αντανακλάται σε εμάς !

Ανέπτυξε την Πρόταση ενός τακτικού επισκέπτη της Κάσου κυρίου Κώστα Δημαρά που εργάζεται με την Ομοσπονδία Βολευ και προσφέρεται για τη ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ για τη

διαμόρφωση στη Κοφτερή οργανωμένου BEACH VOLLEY , αφού προηγηθεί η κατάλληλη αδειοδότηση και σε συνεργασία με επαγγελματίες του νησιού που μπορούν να προσφέρουν εθελοντικά εργασία ή υλικά για τη διαμόρφωση του.

Τονίστηκε η Ανάγκη διεύρυνσης της τουριστικής σεζόν και αξιοποίηση των Περιπατητικών διαδρομών της Κάσου ( Kasos trails). Αξιοποίηση και μίμηση πολιτικής άλλων μικρών νησιών πχ. Αστυπάλαιας , Πάτμου, Τήλου .

Αλλά θέματα που συζητήθηκαν ευρέως από τα υπόλοιπα μέλη του Συλλόγου ήταν τα κάτωθι :

 Επίλυση θέματος εσωτερικής συγκοινωνίας – λεωφορείο και νέα ΑΔΕΙΑ ΤΑΧΙ

 Πλανόδιο Εμπόριο και Χορήγηση ή όχι Αδειών πλανόδιων πωλητών από το Δήμο ( Νομικό πλαίσιο) και Χωροθέτηση Πλανόδιων Πωλητών

 Ωράριο εμπορικών καταστημάτων για τέλος σεζόν – Πρόταση για Κυριακή απόγευμα ΚΛΕΙΣΤΑ

 Συνάντηση με Υ.Π.Α. για συντονισμό αεροπορικών δρομολογίων με κατάλληλη ανταπόκριση

 Συνάντηση με Αστυνομία και Λιμενικό για θέματα χωροθέτησης parking

 Ανάγκη Χρήσης ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ για τα ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

 Ανάγκη τοποθέτησης ΧΩΡΟΥ ΦΥΛΑΞΗΣ ΑΠΟΣΚΕΥΩΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ

 Ανάγκη δεντροφύτευσης των μονοπατιών για σκίαση των περιπατητών και πιθανή τοποθέτηση Κιόσκιων ξεκούρασης των περιπατητών

 Ανάγκη συμμετοχής σε τοπικές Εκθέσεις στη Κρήτη και Ρόδο

 Ανάγκη δημιουργίας ΜΑΡΙΝΑΣ με πλήρη εξοπλισμό και διαμόρφωση καταλληλων

συνθηκών ώστε τα σκάφη που προσέρχονται στο λιμένα της Κάσου να μπορουν να έχουν όλα τα απαιτούμενα.

 Αναφέρθηκε η ανάγκη για ΑΙΣΘΗΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ , φύτεμα καλωπιστικών φυτών σε διάφορα σημεία ώστε να ομορφήνει η όψη του νησιού μας

 Πρόταση για ΕΚΠΤΩΣΗ στα ακτοπλοϊκά εισητήρια από Ρόδο-Κάσο και από Κρήτη-Κάσο στη χαμηλή περίοδο ώστε να αυξηθεί η επισκεψιμότητα

 Αναφέρθηκε η προώθηση voucher και έλεγχος εργασίας ατόμων χωρίς την Νόμιμη ΑΔΕΙΑσε διάφορα κλαδικά επαγγέλματα.

 Αναφέρθηκε το θέμα του ΟΜΑΔΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟΥ σε μέλη του ΣΥΛΛΟΓΟΥ και η ΑΝΑΓΚΗ για Ασφαλιστήρια Αστικής Ευθύνης σε επιχειρήσεις όπως Ξενοδοχεία , καφέ , εστιατόρια.

 Αναφέρθηκε η ΕΛΛΕΙΨΗ ΦΩΤΙΣΜΟΥ σε πολλές περιοχές εντός και εκτός οικισμών πέριξ Ξενοδοχείων όπως και η τσιμεντόστρωση δρόμων προς Ξενοδοχεία για την ασφαλή διέλευση των επισκεπτών-τουριστών.

 Ανάγκη διαφύλαξης του ΒΟΤΣΑΛΩΤΟΥ στο ΗΡΩΟΝ με αλυσίδα πέριξ ώστε να μη φθείρεται.

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με την διαβεβαίωση του ΔΣ ότι θα βρίσκεται σε διαρκή επαγρύπνηση

και θα παρακολουθεί την εξέλιξη όλων των θεμάτων που αφορούν του επαγγελματίες όλων των κλάδων του νησιού μας!