Αντικειμενικές - Με ελπίδα την παράταση ο Δήμος Καρπάθου συνεδριάζει στη... λήξη της προθεσμίας!

Αντικειμενικές - Με ελπίδα την παράταση ο Δήμος Καρπάθου συνεδριάζει στη... λήξη της προθεσμίας!

Στον Δήμο Καρπάθου περίμεναν κυριολεκτικά την τελευταία ημέρα, 20 Iανουαρίου 2023, να συνεδριάσουν για τις αντικειμενικές;

Ακόμη κι αν απουσίαζε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Μανωλάκης, ο οποίος επέστρεψε στις 18 Ιανουαρίου 2023, όπως γνωρίζουμε έχει δυνατότητα και από μακριά να προγραμματίσει δημοτικό συμβούλιο αν το ζητούσε η δημοτική αρχή! Ποιος έχει την ευθύνη για την καθυστέρηση;

Μαθαίνουμε ότι έχουν δουλέψει κι έχουν έτοιμο το υπόμνημα ωστόσο είναι γρίφος το γιατί πρέπει να γίνει συνεδρίαση δια περιφοράς για ένα τόσο σοβαρό θέμα! Δεν έχουν άποψη οι δημοτικοί σύμβουλοι; πως θα αντιδράσουν; Ο Πρόεδρος, κ. Μανωλάκης, αποφάσισε για πρώτη φορά να καλέσει σε συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου δια περιφοράς!

Η προθεσμία για τις αντικειμενικές λήγει στις 20 Ιανουαρίου, αν και στο υπουργείο όπως αναφέρει η εφ. “Ναυτεμπορική” σκέφτονται, και λόγω προεκλογικής περιόδου, να δώσουν παράταση, ούτως ώστε να προλάβουν να καταθέσουν όλοι οι δήμοι τις γνωμοδοτήσεις τους με βάση τις οποίες ζητούν επανακαθορισμό των αντικειμενικών αξιών στις περιοχές τους.

Στόχος των δήμων είναι να «γλυτώσουν» τους δημότες τους από τον «φουσκωμένο» ΕΝΦΙΑ που θα έρθει φέτος λόγω της αύξησης των αντικειμενικών αξιών σε αρκετούς ιδιοκτήτες ακινήτων,  αλλά και τους επαγγελματίες, καθώς η αύξηση των τιμών συμπαρασύρει σε ανοδική τροχιά περίπου 20 φόρους που βαρύνουν τα ακίνητα.

19.1.2023

Καρπαθιακά Νέα