Δημ. Παράταξη ΑΠΕΚ: "Ο κιτρινισμός της ενημέρωσης και η παραπληροφόρηση του Καρπαθιακού λαού δεν έχει όρια"

Δημ. Παράταξη ΑΠΕΚ: "Ο κιτρινισμός της ενημέρωσης και η παραπληροφόρηση του Καρπαθιακού λαού δεν έχει όρια"
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΑΠΕΚ Κάρπαθος 19-2-2021
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΑΚΥΡΩΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΑΘΟΥ ΛΟΓΩ ΠΑΡΑΤΥΠΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ
Μετά την υπ. αριθμ 7636/16-2-2021 απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου όπου μεταξύ άλλων αναφέρει ότι, «αποφασίζεται η ακύρωση όλων των αποφάσεων της οικονομικής επιτροπής από 1-1-21 έως και σήμερα», η παράταξή μας διαμαρτύρεται εντόνως για μια πρωτόγνωρη απόφαση στα χρονικά της τοπικής αυτοδιοίκηση της χώρας και για τη μη σύννομη λειτουργία του κυριότερου εργαλείου του Δήμου.
Ο Δήμαρχος Καρπάθου, μαζί με πλήθος συμβούλων που ο ίδιος προσέλαβε επιβαρύνοντας τις τσέπες των δημοτών μας για την παροχή των υπηρεσιών τους, δεν φρόντισε να ορίσει νομοτελειακά τους αντιδημάρχους ως όφειλε, με αποτέλεσμα όλο αυτό το διάστημα η Οικονομική Επιτροπή να συνεδριάζει παράνομα. Το παράδοξο είναι ότι η Οικονομική Επιτροπή συνεδρίαζε χωρίς οι υπεύθυνοι να αντιληφθούν τη διοικητική ατασθαλία τους
Για άλλη μια φορά, η γεμάτη αλαζονεία συμπεριφορά σας, οι υποδείξεις των υμετέρων σας και το «αλάθητο» που διεκδικείτε, οδηγούν σε παιδαριώδη λάθη που αποκαλύπτονται από έναν τυπικό έλεγχο, φανερώνοντας έτσι την εκτελεστική απειρία και τη διεκπεραιωτική αδυναμία σας.
Ουσιαστικά, η ακύρωση των αποφάσεων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου αποτελεί δυσφήμιση στο σημερινό καθεστώς διοίκησης του Δήμου που έφτασε στο οριακό σημείο, σήμερα, να μην έχει ούτε εγκεκριμένο προϋπολογισμό για να διαχειριστεί, ούτε σωστά διορισμένο έκτακτο προσωπικό που παρόλα αυτά απασχολείται, και απ’ ότι συνεπάγεται από την ως άνω απόφαση, ούτε νόμιμα διορισμένους αντιδημάρχους να εκτελούν τα καθήκοντα τους. Προσθετικά, υπάρχουν και άλλες αρνητικές επιπτώσεις, όπως η αναστολή προμήθειας RAPID TEST, με αποτέλεσμα από 18/2/21 όποιοι ταξιδιώτες έρχονται στην Κάρπαθο να μην υποβάλλονται σε έλεγχο. Να επισημάνουμε ότι ο Δήμος Καρπάθου χρηματοδοτήθηκε με ποσό που ξεπερνά τις 300.000 ευρώ για να καλύψει έκτακτα θέματα της πανδημίας και αντί να αξιοποιήσει το ποσό αυτό, καταλήγει να ζητιανεύει προστατευτικά μέσα (στολές,μάσκες κτλ) και RAPID TESTS απο το νοσοκομείο και από την Περιφέρεια Ν.Αιγαίου. Τέλος, μέχρι σήμερα, έχουν παραιτηθεί τρεις διευθυντές της οικονομικής υπηρεσίας και τη στιγμή αυτή δεν υπάρχει προϊστάμενος σε αυτό το νευραλγικό τμήμα.
Με άλλα λόγια εδώ και δύο μήνες «το καράβι πλέει ακυβέρνητο σε άγνωστα νερά»
Επιτέλους, κύριοι της Δημοτικής Αρχής, πρέπει να αντιληφθείτε ότι είναι η στιγμή να αναλάβετε τις ευθύνες σας και να λειτουργήσετε δημοκρατικά-συναινετικά για το καλό του τόπου καλώντας όλες τις διαθέσιμες συνιστώσες να συνεισφέρουν εμπράκτως. Μέχρι τώρα έχετε επιδείξει ένα προφίλ διοίκησης καθαρά προσωποκεντρικό, στο οποίο ο Δήμαρχος αποφασίζει για τα πάντα χωρίς να έχει κατάλληλη καθοδήγηση, στοιχειώδη ασφάλεια στις ενέργειες του και την απαραίτητη συνεννόηση με τους αντιδημάρχους, γεγονός που πολύ φοβόμαστε ότι θα έχει αρνητικές συνέπειες με κίνδυνο για το Δήμο και κατ’ επέκταση για τους κατοίκους της Καρπάθου.
ΥΓ: Σχετικά με το πρόσφατο δελτίο τύπου του Δημάρχου για το θέμα χρήσης του λεωφορείου του Δήμου, ο κιτρινισμός της ενημέρωσης και η παραπληροφόρηση του Καρπαθιακού λαού δεν έχει όρια απ’ ότι διαπιστώνεται.
Ο κύριος Δήμαρχος αγνοεί ότι ακόμα και μέλη της δικής του παράταξης καταψήφισαν την πρότασή του έχοντας ουσιώδη κενά και αμφιβολίες. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν σχεδόν ομόφωνο καθώς μόνο 3 (τρεις) σύμβουλοι της παράταξης του υπερψήφισαν την εισήγηση του Δημάρχου, ενώ 13 (δεκατρείς) στο σύνολο του ΔΣ την καταψήφισαν αιτιολογημένα, και αυτό κάτι σημαίνει για τη νομιμότητα της πρότασης. Από τους Δημοτικούς συμβούλους τέθηκαν ερωτήματα για το κατά πόσο είναι νόμιμη η πρόταση του Δημάρχου, τόσο σε επίπεδο τήρησης υγειονομικών πρωτοκόλλων όσο και σε επίπεδο γενικότερης τήρησης των διαδικασιών, όμως κανένας από τους παρευρισκόμενους δικηγόρους, τόσο ο νομικός σύμβουλος του Δήμου όσο και ο Νομικός συνεργάτης του Δημάρχου δεν έδωσε σαφή και ξεκάθαρη απάντηση για τη νομιμότητα της πράξης αυτής. Αντιθέτως, σε συγκεκριμένα ερωτήματα δήλωσαν ανενημέρωτοι με αποτέλεσμα η πρόταση του Δημάρχου να υποπέσει σε αντιφάσεις και νομικά κενά.
Για αυτό το λόγο καταψηφίστηκε από το σύνολο του ΔΣ καθώς και από μέλη της δικής του παράταξης. Το ΔΣ με τη στάση του προστάτεψε τον ίδιο το Δήμαρχο από την ανομία και τις συνέπειες της, ενώ αρνήθηκε να γίνει συνυπεύθυνο σε μια παρατυπία που τόσο καιρό εκτελούνταν χωρίς την απαραίτητη νομική υπόσταση. Αυτή είναι η πραγματικότητα και πρέπει επιτέλους να σταματήσετε να παίζετε με τον Καρπαθιακό λαό ξεκινώντας πόλεμο εντυπώσεων με σκοπό τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης, την ώρα που τα γεγονότα καταδεικνύουν προχειρότητα και παρατυπίες σε κάθε βήμα σας.
Ο Επικεφαλής της Παράταξης ΑΠΕΚ
Χρήστος Κατσάνης