Από την Τετάρτη 30/7 η υδροδότηση του Νοσοκομείου Καρπάθου γίνεται από τον Μερτώνα

Από την Τετάρτη 30/7 η υδροδότηση του Νοσοκομείου Καρπάθου γίνεται από τον Μερτώνα

 

Αποκαταστάθηκε από την περασμένη Τετάρτη, 30 Ιουλίου, το θέμα της υδροδοτήσεως του Νοσοκομείου της Καρπάθου με παροχή νερού από τον Μερτώνα, δηλαδή την πηγή που δίνει νερό και στις εξωτερικές βρύσες των Πηγαδίων.

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Πηγαδίων, Γιώργος Χατζηκουτσός, εξέφρασε τους φόβους τους και ανέφερε ότι : «η σκέψη να υδροδοτήσουμε με το νερό του Μερτώνα το Νοσοκομείο Καρπάθου ελλοχεύει κινδύνους για τη μη επαρκή ύδρευση με νερό στην πόλη. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή.»

Ο δήμαρχος Καρπάθου, Γιάννης Νισύριος, του απάντησε:

«Έπρεπε να δώσουμε νερό στο Νοσοκομείο ή Όχι; Έχψουμε αντλίες και δεν μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε. Τι έκανα εγώ έβαλα μηχανολόγο, πήγε σε όλες τις γεωτρήσεις και έβγαλε τι αντλίες χρειαζόμαστε για να κάνουμε προμήθεια σωστή. Όχι να έχουμε αντλίες χιλιάδων ευρώ και να κάθονται. Να μπει κάθε αντλία όπως πρέπει να λειτουργεί. Υπάρχουν αντλίες 10 ετών που δεν έχουν αντικατασταθεί. Τα αντλιοστάσια είναι σε άθλια κατάσταση όλα. έχω βγάλει φωτογραφίες θα τα δείτε».

Το θέμα του νερού για την Κάρπαθο είναι διαχρονικό, «οι δυο υδραυλικοί του δήμου τι να πρωτο-προλάβουν;» ανέφεραν στα Καρπαθιακά Νέα κάποιοι από εκείνους που ζουν τα προβλήματα και συνέχισαν «ίσως η λύση είναι η σύμβαση με ιδιώτες υδραυλικούς. Εδώ ούτε ο υδρονομέας δεν προλαβαίνει να ανοιγοκλείνει τις παροχές».

Όμως εμείς οφείλουμε να ρωτήσουμε:

Τα ζητήματα της καθημερινότητας δεν θα έπρεπε να είναι πρώτα στην ατζέντα κάθε δημοτικής αρχής;