Απόψε, στις 9 το βράδυ, η κρητική κωμωδία "ΒΙΟΛΑ ΜΟΥ" στο Κοινοτικό Μέγαρο Ολύμπου! (VIDEO)

του Γιάννη Χατζηβασίλη
ΌΛΥΜΠΟΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ
ΣΉΜΕΡΑ στις 9 το βράδυ <<Η ΒΙΟΛΑ >> στο Κοινοτικό Μέγαρο Ολύμπου
Ο Γιάννης Νιωτάκης μοιράζεται μαζί μας τις τις εντυπώσεις του που για πρώτη φορά ήρθε στο χωριό μας,
αλλά και τις σκέψεις του πάνω στο έργο που θα δούμε σήμερα με την ονομασία

Σήμερα, Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου, στις 9 το βράδυ, στο Κοινοτικό Μέγαρο Ολύμπου η θεατρική ομάδα της αδελφότητα Κρητών Ρόδου “Ο ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ” σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την στήριξη της Τοπικής Κοινότητας Ολύμπου Καρπάθου και του Πολιτιστικού Αναπτυξιακού Συλλόγου Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΟΥ, θα να παρουσιάσει το νέο θεατρικό έργο (κωμωδία) του Γιάννη Νιωτάκη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Φλώρου ΒΓΙΟΛΑ ΜΟΥ.
Χρειαζόμαστε εδώ στην απομονωμένη Όλυμπο τέτοιες εκδηλώσεις, γιατί μέσα από το θέατρο περνάνε στοιχεία από την παράδοση μας και μία που η Κρήτη με την Κάρπαθο αλλά ειδικότερα με την Όλυμπο έχει πάρα πολλές σχέσεις, και με οικογένειες που πήγαν στη Κρήτη αλλά και από εκεί πολλοί που ήρθαν και παντρεύτηκαν εδώ, άλλωστε αρκετά ονομαστικά επίθετα επιβιώνουν αυτήν τη σύνδεση.
Αν προσθέσουμε και την πλούσια μουσική παράδοση των δύο νησιών, θα ήταν λοιπόν, καλό να έρθετε να δείτε αυτην την θεατρική παράσταση.
Ο αγαπητός φίλος Γιάννης Νιωτάκης είναι από τους καλύτερους συγγραφείς θεατρικών έργων με την παράδοση της Κρήτης. Αυτές τις εκδηλώσεις χρειαζόμαστε στις μέρες μας, διότι έχουμε ανάγκη την παράδοση μας.
6.9.2023
Καρπαθιακά Νέα