ΚΑΡΠΑΘΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ: Αρκάσα χωρίς νερό – Ο Δήμος χωρίς σχέδιο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΡΠΑΘΙΑΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

Αρκάσα χωρίς νερό – Ο Δήμος χωρίς σχέδιο

Η Καρπαθιακή Ένωση εκφράζει την έντονη ανησυχία της για την κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στην κοινότητα Αρκάσας, όπου δεκάδες οικογένειες βρίσκονται αντιμέτωπες με σοβαρό πρόβλημα έλλειψης νερού.

Είναι αδιανόητο, εν μέσω θέρους και τουριστικής αιχμής, οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της περιοχής να στερούνται ένα τόσο βασικό αγαθό, εξαιτίας της αποδεδειγμένης ανεπάρκειας του Δήμου Καρπάθου στον σχεδιασμό και τη διαχείριση των υδατικών του πόρων.

Θυμίζουμε ότι μόλις πριν λίγες εβδομάδες ο Δήμαρχος Καρπάθου κΦελουζη προχώρησε σε απευθείας ανάθεση ύψους 520.000 ευρώ για την προμήθεια νερού από αφαλάτωση, στα Πηγάδια και Απέρι παρακάμπτοντας τη διαγωνιστική διαδικασία, η οποία θα εξοικονομούσε για τον Δήμο τουλάχιστον 200.000 ευρώ.

Με τα χρήματα αυτά, θα μπορούσε να έχει εξασφαλιστεί πρόσθετη ποσότητα 600 κυβικών μέτρων νερού ειδικά για την Αρκάσα, στηρίζοντας έμπρακτα μια κοινότητα που πλήττεται κάθε χρόνο από την έλλειψη νερού.

Η προχειρότητα, η έλλειψη προγραμματισμού και η επιλογή της σπατάλης εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος έχουν συνέπειες που πλέον αγγίζουν την καθημερινότητα των πολιτών. Η Αρκάσα διψά – και η ευθύνη έχει όνομα.

Οι ΔΣ της Αρκασας θα μιλήσουν ή ακόμα περιμένουν θέσεις κάνοντας τους μουγγους;

Η Καρπαθιακή Ένωση καλεί τη Δημοτική Αρχή:

Να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα υδροδότησης της Αρκάσας.

Να εγκαταλείψει τις πρακτικές των αναθέσεων που ζημιώνουν οικονομικά τον Δήμο.

Να παρουσιάσει δημόσια σχέδιο βιώσιμης διαχείρισης των υδάτινων πόρων για όλη την Κάρπαθο.

Ο τόπος δεν αντέχει άλλη κακοδιαχείριση.

Εκ της Παράταξης

8.7.2025Καρπαθιακά Νέα