Αύγουστος Κορτώ: Η οργισμένη ανάρτηση για την αυτοκτονία του πατέρα μετά τη διαπόμπευση του γιου του

Αύγουστος Κορτώ: Η οργισμένη ανάρτηση για την αυτοκτονία του πατέρα μετά τη διαπόμπευση του γιου του

Ο Αύγουστος Κορτώ με ανάρτησή του στο Facebook σχολίασε την αυτοκτονία του πατέρα σε νησί των Δωδεκανήσων λόγω της διαρροής βίντεο του γιου του με άλλον άνδρα.

Ο γνωστός συγγραφέας χαρακτηρίζει “φρικτό και βίαιο κι ασυγχώρητο, το να εξωθήσεις έναν άνθρωπο σε απόγνωση, με όπλο το παιδί του” και προσθέτει: “Μακάρι, ως τα εξήντα, να ‘χε αποδεχτεί την αλήθεια – πως το παιδί του ήταν μια χαρά παλικάρι, ότι δεν είχε τίποτα το ντροπιαστικό – και να ‘λεγε στους καλοθελητές, “Στ’ α@@@@@α μου σας γράφω. Ο γιος μου είναι άντρας σαν τους δικούς σας”.
Αναλυτικά η ανάρτησή του:

“Εξηντάχρονος πατέρας αυτοκτονεί επειδή διέρρευσε βίντεο του γιου του με άλλον άντρα, κι επειδή ο μικρόκοσμος του νησιού – χτεσινοί φίλοι, σημερινοί κριτές – τον ξετίναξε στην κοροϊδία.
Είναι φριχτό κι αδιανόητο – και ποινικά κολάσιμο – να εκθέτουν προσωπικές σου στιγμές στο ίντερνετ, είναι μια πράξη άγριας βίας. Και δεν θα πούμε ποτέ σε κανέναν “Μην τραβάς βίντεο”. Δικαίωμα του καθενός να απολαμβάνει τον έρωτα κατ’ ιδίαν όπως γουστάρει, χωρίς να τρέμει την κακοήθεια και τη χαμέρπεια της διαπόμπευσης.
Άλλο τόσο φριχτό, και βίαιο, κι ασυγχώρητο, το να εξωθήσεις έναν άνθρωπο σε απόγνωση, με όπλο το παιδί του.
Μα η τελική πράξη βίας του πατέρα προς τον εαυτό του μου αφήνει έναν κόμπο στον λαιμό, ένα γαμώτο: Μακάρι, ως τα εξήντα, να ‘χε αποδεχτεί την αλήθεια – πως το παιδί του ήταν μια χαρά παλικάρι, ότι δεν είχε τίποτα το ντροπιαστικό – και να ‘λεγε στους καλοθελητές, “Στ’ α@@@@@α μου σας γράφω. Ο γιος μου είναι άντρας σαν τους δικούς σας”.
Και να μην καταστρέφονταν τόσες ζωές από ένα ρημάδι έλλειμμα αποδοχής, ανοχής, αγάπης”.
Πηγή enikos.gr