Δήμος ΗΝ Κάσου: Συνάντηση εργασίας με την Αν. Υπουργό Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη

Δήμος ΗΝ Κάσου: Συνάντηση εργασίας με την Αν. Υπουργό Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη

 Την  Δευτέρα  28  Μαΐου 2024  στην Κάρπαθο μετέβει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Η.Ν. Κάσου Νίκος Τουσούνης με σκοπό την ενημέρωση  της  Αναπληρώτριας Υπουργού  Υγείας  Ειρήνης Αγαπηδάκης η οποία  στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της  πραγματοποίησε  επίσκεψη στο Νοσοκομείο Καρπάθου « Άγιος Ιωάννης ο Καρπάθιος».      

  Στην εν λόγω συνάντηση η κα Αγαπηδάκη ενημερώθηκε πλήρως για το γεγονός ότι  οι κάτοικοι  της Η .Ν. Κάσου  και κυρίως οι ευπαθείς ομάδες  των παιδιών , αλλά και των νοσούντων από χρόνιες  ασθένειες (διαβητικοί  καρκινοπαθείς  ηλικιωμένοι  κλπ )  δεν έχουν  πρόσβαση στις αυτονόητες δωρεάν  υπηρεσίες  υγείας.  

    Της κοινοποιήθηκαν οι επιστολές και το ψήφισμα διαμαρτυρίας των τοπικών φορέων που ήδη έχουν σταλεί   στους αρμόδιους φορείς  και παραδόθηκαν στον  Υπουργό υγείας στις 5  Απρίλιου 2024 κατά την διάρκεια  επίσκεψης του Δημάρχου Η.Ν. Κάσου  Μιχάλη Ερωτόκριτου στο γραφείο του,   οι οποίες μεταξύ των άλλων αναφέρουν τα παρακάτω .  

  Την αναγκαιότητα τοποθέτησης γιατρού ειδικότητας Παθολογίας ή Γενικής Ιατρικής στο ΠΠΙ Κάσου. Την κάλυψη των κατοίκων της Η.Ν.Κάσου και από γιατρό με ειδικότητα παιδιατρικής. Την τοποθέτηση του απαραιτήτου  προσωπικού για την λειτουργία και του μικροβιολογικού και του ακτινολογικού  εργαστηρίου  οι  οποίοι θα συμβάλουν σημαντικά στην διευκόλυνση του δύσκολου έργου του  μοναδικό Γιατρού του ΠΠΙ Κάσου. Την τοποθέτηση δεύτερου γιατρού στο ΠΠΙ  Κάσου με σκοπό την κάλυψη των εφημεριών .  Δεν είναι δυνατόν ένας γιατρός να εφημερεύει  365  μέρες το χρόνο 24 ώρες το 24ωρο,  7 ημέρες την εβδομάδα  και παράλληλα να είναι  υπεύθυνος για 1200 άτομα το χειμώνα και για 4000 άτομα στου μήνες αιχμής της τουριστικής περιόδου . 

    Η επιχειρησιακή υποβάθμιση της μοναδικής δομής υγείας του νησιού συντελείται χρόνια  τώρα  και οι ενέργειες στελέχωσης  λαμβάνοντας  υπόψη τις καθημερινά αυξανόμενες υπηρεσιακές ανάγκες κρίνονται απαραίτητες   για  την εύρυθμη  λειτουργία του ΠΠΙ Κάσου .  Οι Κασιώτες ζητούν  την απρόσκοπτη πρόσβαση τους στις αυτονόητες δωρεάν δημόσιες υπηρεσίες υγείας χωρίς εκπτώσεις !   

   Τον σκοπό αυτό θα εξυπηρετήσει και η πλήρη στελέχωση του νοσοκομείου της Καρπάθου αλλά και  η  εξασφάλιση της  λειτουργίας κομβικής σημασίας τμημάτων  του,  όπως είναι του τεχνητού νεφρού και του μαγνητικού τομογράφου . Η πλήρη λειτουργία του νοσοκομείου  θα εξυπηρετήσει  και τους Κασιώτες και  αυτό  αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων και των δύο νησιών. 

   Παράλληλα πραγματοποιήθηκε κατ’ ιδίαν συνάντηση με την Έπαρχο Καρπάθου – Η.Ν. Κάσου  Πόπη Νικολαΐδου  όπου συζητήθηκαν,  η δυνατότητα ένταξης των σχολικών κτιρίων  του νησιού για  την επισκευή – συντήρηση τους , αλλά και η δυνατότητα αποκατάστασης τμήματος του οδικού δικτύου προς Αγ. Κυριακή  σε χρηματοδοτικά προγράμματα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου . 

Δελτίο τύπου

29.5.2024

Καρπαθιακά Νέα