Ο οφθαλμίατρος Βασίλειος Διακονής επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από 7 χρόνια εκπαίδευσης στο Bascom Palmer Eye Institute

Ο οφθαλμίατρος Βασίλειος Διακονής επιστρέφει στην Ελλάδα  μετά από 7 χρόνια εκπαίδευσης στο Bascom Palmer Eye Institute
Όπως μαθαίνουμε από μια ανάρτηση που έκανε στη σελίδα του στο facebook ο Καρπάθιος επιστήμονας  Βασίλειος Διακονής αφήνει τις ΗΠΑ και επιστρέφει στην πατρίδα!
Μετά από σχεδόν 7 χρόνια κλείνει ένα κεφάλαιο. Τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα!!
Είμαι ευγνώμων και προνομιούχος που έχω εκπαιδευτεί στο Bascom Palmer και εργάζομαι στο ινστιτούτο ματιών της δυτικής Φλόριντα. Το κυριότερο ήμουν τυχερός για τους συναδέλφους, τους βοηθούς, τους φίλους και την οικογένειά μου που έκαναν τη διαμονή μου στις ΗΠΑ αξέχαστη!!!
Έμαθα πολλά, δούλεψα σκληρά και τώρα ένα νέο κεφάλαιο περιμένει!!
Εύχομαι σε όλους υγεία!!!
Μέχρι να συναντηθούμε ξανά!!!

Να θυμίσουμε ότι πέρα από την μεγάλη εμπειρία του στην θεραπεία και τη χειρουργική ματιών ο Βασίλης Διακονής είναι και ένας καλό πατριώτης και συμμετέχει στα δρώμενα της Καρπάθου. Επίσης είναι μέλος της μη κερδοσκοπικής εταιρείας που έχει συστηθεί για τη δημιουργία της Ελληνικής Tράπεζας Οφθαλμών «Γρηγόρης Γεωργαρίου», που στόχο έχει να μειωθούν οι εισαγωγές κατά 95%, περιορίζοντας έτσι κατά 50% και το κόστος για το σύστημα υγείας. Από τις περίπου 400 χειρουργικές μεταμοσχεύσεις κερατοειδούς που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στη χώρα μας, μόλις το 5% καλύπτεται από δωρητές οργάνων στην Ελλάδα, ενώ το υπόλοιπο γίνεται με μοσχεύματα που αγοράζονται από το εξωτερικό.