Ακόμη μια διάκριση για το Blue Mare της Κάσου και το Νικήτα Καμπούρη!

Ακόμη μια διάκριση για το Blue Mare της Κάσου και το Νικήτα Καμπούρη!

Άλλη μια διάκριση για το Blue Mare μας ,το οποίο κατά την 1η Συνεδρίαση της Επιτροπής Απονομής Zero Waste HoReCa Διακρίσεων που πραγματοποιήθηκε στις 5/7/2023 έλαβε την ασημένια διάκριση , μεταξύ 569 επιχειρήσεων από όλη την Ελλάδα ,ως eco-friendly κατάστημα καφεστιασης και της παροχής γρηγορου γεύματος .

Καταφέραμε και μειώσαμε σχεδόν κατά 80% τα απορρίμματα από την επιχείρησης μας ,καθώς ξεχωρίζουμε στη πηγή υλικά όπως το πλαστικό ,το γυαλί ,το αλουμίνιο ,το χαρτί ,τον καφέ και το λάδι ,στους ξεχωριστούς κάδους που διαθέτουμε στο κατάστημα μας.Τα υλικά αυτά ύστερα εναποτίθενται στους κάδους ανακύκλωσης που έχουν τοποθετηθεί σε όλο το νησί από το Δήμος Ηρωικής Νήσου Κάσου και τη Kasios Koinsep .

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα

Το “Zero Waste Future” εμπνέει τους ιδιοκτήτες και τους επαγγελματίες καφεστίασης & φιλοξενίας να υιοθετήσουν πρακτικές Ανακύκλωσης και Κυκλικής Οικονομίας στην καθημερινότητά τους. Δίνουν μια δεύτερη ζωή σε απορρίμματα που μπορούν να ανακυκλωθούν, όπως το πλαστικό, ώστε κατόπιν αυτά να χρησιμοποιηθούν ξανά και ξανά, συμβάλλοντας σε ένα καλύτερο και πιο βιώσιμο μέλλον.

Με απώτερο σκοπό να αλλάξει η στάση των πολιτών προς τα απορρίμματα, το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης (ΟΕΑ), την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) και την υποστήριξη του Ιδρύματος της Coca-Cola (The Coca-Cola Foundation) και εστιάζει σε 3 βασικούς πυλώνες – την Παρέμβαση, την Εκπαίδευση και την Αλλαγή Συμπεριφοράς – με συγκεκριμένες δράσεις για την πρόληψη, τη συλλογή και την διαχείριση των απορριμμάτων, ώστε τίποτα να μην πηγαίνει χαμένο.

Νικήτας Καμπούρης

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "Coffee & Shack bar Blue Maré φρυ φρυΚάσος Κάσος ECO FRIENDLY Silver WINNER ZERO WASTE FUTURE THE Coca-Colaco"

17.7.2023Καρπαθιακά Νέα