Ποιο είναι το BLUE STAR CHIOS, που φαίνεται να αναλαμβάνει την Κασοκαρπαθία;

Ποιο είναι το BLUE STAR CHIOS, που φαίνεται να αναλαμβάνει την Κασοκαρπαθία;

Το BLUE STAR CHIOS ήδη ακούγεται ότι από τον Απρίλιο 2023 ξεκινά και θα εκτελεί τα δρομολόγια στην γραμμή της κασοκαρπαθίας κι είναι η πρώτη φορά στην ιστορία Κάσου και Καρπάθου, που ένα τέτοιο σκαρί μπαίνει στην δύσκολο και “άγονο” πέρασμα του Αιγαίου! Πρόκειται ένα πλοίο που από όπου κι αν πέρασε άφησε το στίγμα του κι έμεινε με την ονομασία το «αγαπημένο»! Επίσης θεωρείται το “καμάρι” της Blue Star!

Αρχικά προοριζόταν για την Strintzis Lines, ναυπηγήθηκε το 2007 στην Ελευσίνα και το πρώτο του δρομολόγιο ήταν Πειραιάς-Χίος-Μυτιλήνη. Τα εγκαίνια έγιναν στις 21 Οκτωβρίου 2007.

Από το 2020, με την αγορά της Hellenic Seaways από την Attica Group, είναι επιβατηγό/οχηματαγωγό στο στόλο της Blue Star Ferries Είναι αδελφό πλοίο του BLUE STAR MYCONOS.

Έχει μήκος:141,00 μ., Πλάτος: 21,00 μ. Ταχύτητα: που φτάνει τους 27 κόμβους. Διαθέτει 9 Καταστρώματα, μπορεί να μεταφέρει 1782 επιβάτες έχει 74 Καμπίνες και στα γκαράζ μπορεί να μεταφέρει 418 ΙΧ /530 LM Φ/Γ. Επίσης διαθέτει καμπίνες για άτομα με ειδικές ανάγκες καθώς και για επιβάτες με κατοικίδια καθώς και ειδικούς χώρους διαμονής για τα ζώα.

Το 2018, και για λίγους μήνες, εκτελούσε δρομολόγια και στην Ισπανία.

Στο πλοίο επίσης προβλέπεται η προσθήκη scrubbers (πλυντηρίδες ή συσκευές κατάλυσης), με σκοπό τη μείωση ρύπων, σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία του Διεθνούς Οργανισμού Ναυσιπλοΐας.

Μανώλης Δημελλάς

20.1.2023

Στοιχεία από Wikipedia.org, attica-group.com

Καρπαθιακά Νέα