Covid19-Ανησυχία για τον δείκτη θετικότητας στην Κάρπαθο

Covid19-Ανησυχία για τον δείκτη θετικότητας στην Κάρπαθο

Μεγάλη ανησυχία προκαλεί ο δείκτης θετικότητας από 23 έως 29 Αυγούστου, που παρουσιάζουν τέσσερις περιοχές της χώρας καθώς η επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζουν η Ηλεία, η Ικαρία, η Νάξος και η Κάρπαθος με 5,74% δείχνουν ότι η κατάσταση που επικρατεί είναι πολύ υψηλότερα του ορίου συναγερμού του 4%.

Όπως προκύπτει από την επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, ο δείκτης θετικότητας στη χώρα βρίσκεται στο 3,37% ωστόσο τα στοιχεία από τις παραπάνω περιοχές προκαλούν ιδιαίτερο προβληματισμό στους ειδικούς.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ, ο οποίος την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε 2.871 νέα κρούσματα, την εβδομάδα 23 Αυγούστου 2021 – 29 Αυγούστου 2021 (2021-W34) το ποσοστό θετικότητας ήταν 3.37% σε σύνολο 633.925 εργαστηριακών ελέγχων (RT-PCR/Rapid-Ag) και 1.00% σε σύνολο 518.799 αυτοδιαγνωστικών ελέγχων. Στο σύνολο των ελέγχων, το ποσοστό θετικότητας ήταν 1,93%.

Δείτε αναλυτικά την εικόνα της επικράτειας