Κάρπαθος. Νεότερες πληροφορίες από το μέτωπο του κορονοϊού

Κάρπαθος. Νεότερες πληροφορίες από το μέτωπο του κορονοϊού

 

Για την χθεσινή πτήση, Τρίτη 2 Φεβρουαρίου Αθήνα – Κάρπαθος, έχουν κυκλοφορήσει αρκετές πληροφορίες, εμείς ωστόσο περιμένουμε το αρμόδιο όργανο, την Πολιτική Προστασία, να ενημερώσει την τοπική κοινωνία για το θέμα.  Να σημειώσουμε μόνο ότι χθες  το απόγευμα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε κρούσμα στην Κάρπαθο. Πρόκειται άραγε για το προχθεσινό; ή είναι καινούριο;

Τώρα όπως μαθαίνουμε το κρούσμα που βρίσκεται στην Ρόδο βγήκε από το Νοσοκομείο, παραμένει σε κατ΄οίκον νοσηλεία και σε καραντίνα. Όσο για το χθεσινό, που εντοπίστηκε στο Νοσοκομείο Καρπάθου, βρίσκεται σε φροντίδα και απομόνωση στο σπίτι της.

Επειδή κυκλοφορεί μια φήμη, για την παρουσία της ασθενούς σε μια μάζωξη (το βράδυ του περασμένου Σαββάτου) και μάλιστα αναφέρουν μια περιοχή εκτός της πρωτεύουσας. Όπως πληροφορηθήκαμε από το στενό οικογενειακό περιβάλλον, το τελευταίο, αρκετά μεγάλο, χρονικό διάστημα η κοπέλα δεν βρέθηκε σε καμιά συγκέντρωση με μεγάλη παρέα.

Όπως ανέφερε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιάννης Λυριστής στο RADIO OLYMPOS 100,2  και σήμερα Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, ο Δήμος Καρπάθου θα είναι προληπτικά κλειστός για το κοινό. Επίσης αναμένεται στο νησί το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να κάνει, όπως ήδη γράψαμε, μαζικούς ελέγχους.

Χθες τα tests για κορονοϊό δεν έδειξαν επιπλέον κρούσματα, όμως υπάρχει έντονη ανησυχία, καθώς τα δυο πρόσφατα κρούσματα δεν έχουν σχέση μεταξύ τους και μέχρι τώρα δεν έχουν βρεθεί «κρίκοι» από την αλυσίδα που θα οδηγήσουν σε ουσιαστική ιχνηλάτηση. Πιο απλά δεν γνωρίζουμε πως μεταφέρθηκε ο κορονοϊός στο νησί που για πολλές βδομάδες παρέμενε καθαρό.

Πάντως η κοινωνία είναι δικαιολογημένα θορυβημένη και για αυτό το λόγο τα προσωπικά μέτρα ήταν από όλους ιδιαίτερα αυξημένα. Μάλιστα κάποιοι από τους αιρετούς τόνιζαν ότι: «Μακάρι να μην υπάρξει συνέχεια. Όμως αυτό το ταρακούνημα πρέπει μας κάνει πολύ-πολύ πιο προσεκτικούς αφού, όπως φαίνεται, ο κορονοϊός θα συνοδεύει τον πλανήτη αρκετό καιρό. Έτσι και για το νησί μας υπάρχει μόνο ένας δρόμος: πρέπει να αγωνιστούμε για να είναι covidfree”.

Μανώλης Δημελλάς