Δεν έγινε το Δημοτικό Συμβούλιο. Επειγόντως ο Δήμαρχος να αναλάβει τις ευθύνες του

Δεν έγινε το Δημοτικό Συμβούλιο. Επειγόντως ο Δήμαρχος να αναλάβει τις ευθύνες του

 

Μόλις 8 δημοτικοί σύμβουλοι βρέθηκαν στην αίθουσα δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καρπάθου. Ακόμη μια φορά το Δημοτικό Συμβούλιο δεν είχε απαρτία και δεν έγινε.

Γιατί τέτοια απαξίωση για τη σημαντική τελευταία για το 2021 Συνεδρίαση; Γιατί «σιγή ασυρμάτου» στο ραδιόφωνο;  Ποιος δίνει εντολές και φιμώνει την πληροφόρηση; Αυτή τη συμπεριφορά αξίζουν οι δημότες της Καρπάθου;

Αξίζει να αναφέρουμε ότι παρέστησαν οι κ.κ.

Μιχάλης Μανωλάκης, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου

Μανώλης Παραγυιός, Δημαρχεύων

Μιχάλης Τσαμπουνιεράκης, Εντεταλμένος Σύμβουλος

Μανώλης Βασιλαράκης, Αντιδήμαρχος

Ευαγγελία Φελλουζή, Δημ. Σύμβουλος

Δημήτρης Κωνσταντινίδης, Δημ. Σύμβουλος

Νίκος Σπανός, Δημ. Σύμβουλος

Θεοδόσης Μανωλάκης, Δημ. Σύμβουλος

Και από τους 10 Προέδρους τοπικών κοινοτήτων, συμμετείχαν μόνο 2, οι κ.κ. Μανώλης Μαγριπλής και  Βασίλης Νοταράς.

Που θα πάει αυτή η κατάσταση; Ποιος θα απολογηθεί;

Μήπως ο Δήμαρχος, κ. Νισύριος, τώρα που έχει χρόνο στις ΗΠΑ, ξανασκεφτεί εκείνα που υποσχέθηκε αλλά δεν κατάφερε;

Στο ανοιχτό μικρόφωνο και στην τελευταία ανοιχτή Συνεδρίαση (Αύγουστος 2021) ανέφερε ότι «είναι ο Δήμαρχος Καρπάθου και θα λύσει το πρόβλημα». Ωστόσο μέχρι σήμερα, 5 μήνες από το ξέσπασμα της κρίσης στην παράταξη του, ο Δήμος και κατ΄επέκταση το νησί υποφέρει.

Οι μέρες αυτές συμβολίζουν την αγάπη, την ελπίδα, την ομόνοια. Άλλωστε, όχι άδικα, κάθε Χριστούγεννα μιλάμε για τον απολογισμό και μια νέα αρχή. Όμως στην περίπτωση μας για ποιες προσδοκίες μιλάμε; Ή μήπως περιμένουμε να λυθούν τα προβλήματα με Υπουργικές αποφάσεις και νομοθετικές ρυθμίσεις;

Ας κοιτάξει λοιπόν ο κ. Νισύριος να μιλήσει ανοιχτά με την παράταξη του, να δει τι θα κάνει με τους «5 Δημοτικούς Συμβούλους της ΝΕΑΣ ΠΝΟΗΣ» που κρατούν όλο και πιο σκληρή στάση και κάτι περιμένουν.  Κι εδώ που φτάσαμε να μάθει η κοινωνία και την παραμικρή λεπτομέρεια.

Μέχρι σήμερα οι αιρετοί μέσα στον Δήμο είναι εκτεθειμένοι, άλλος περισσότερο κι άλλος λιγότερο. Ακόμη και οι δυο  παρατάξεις της αντιπολίτευσης, που κλήθηκαν να βγάλουν τα «κάστανα από τη φωτιά», ακούνε σκληρά σχόλια που δεν τους ταιριάζουν, από την άλλη για τα προβλήματα του Δήμου δεν γράφουν ούτε ένα φτωχό δελτίο τύπου.

Καρπαθιακά Νέα