Απογοήτευση και αγανάκτηση, από τον Ηλία Β. Παπαηλία, για τα φώτα που... τελικά δε μπαίνουν στην Όλυμπο

Απογοήτευση και αγανάκτηση,  από τον Ηλία Β. Παπαηλία, για τα φώτα που... τελικά δε μπαίνουν στην Όλυμπο

Έπειτα από  εκκλήσεις δύο χρόνων, τη σύνταξη και την αποστολή σχετικών εγγράφων στον Δήμο Καρπάθου, τα οποία επεσήμαιναν την αναγκαιότητα αντικατάστασης των φωτιστικών σωμάτων κακής ποιότητας τα οποία υπάρχουν στον δύσβατο και σκοτεινό οικισμό της Ολύμπου, εν’ τέλει στις 15/10/2021 υπεγράφη σύμβαση μεταξύ του Δήμου Καρπάθου και του αναδόχου για την προμήθεια και εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων του οικισμού.

Συγκεκριμένα η υπ’ αρ.πρωτ 7508-15/10/2021 σύμβαση η οποία αφορά μόνο τον οικισμό Ολύμπου  με τον τίτλο:

“Προμήθεια και εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων τεχνολογίας LED και αντικατάσταση υφιστάμενων φωτιστικών σωμάτων με νέα τεχνολογία LED στην Δ.Ε Ολύμπου”.

Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και επιτέλους πληροφορηθήκαμε ότι τα φωτιστικά έφτασαν στην Κάρπαθο με την μεταφορική. Αναζητώντας τα με τον Αντιδήμαρχο Ολύμπου κ. Νίκο Νταή μας ενημέρωσαν από τον Δήμο ότι τα φωτιστικά βρίσκονται ακόμη στην Αθήνα στο πρακτορείο της μεταφορικής.

Σήμερα μας έγινε γνωστό ότι, όχι μόνο τα φωτιστικά βρίσκονται στην Κάρπαθο αλλά τοποθετούνται στον οικισμό των Πηγαδίων. Δηλαδή, υπεγράφη μία σύμβαση με συγκεκριμένους όρους η οποία δεν υλοποιήθηκε αλλά τροποποιήθηκε παρανόμως και κατά βούληση …

Δηλώνω δημόσια την αγανάκτηση και την απογοήτευση μου και διαμαρτύρομαι έντονα για την πρωτόγνωρη απόφαση του Δήμου Καρπάθου που για ακόμη μία φορά με αλχημείες καταδικάζει τους κατοίκους της Ολύμπου να συνεχίζουν να ζουν στο απόλυτο σκοτάδι.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΟΛΥΜΠΟΥΗΛΙΑΣ Β. ΠΑΠΑΗΛΙΑΣ