Δεν πέρασε η 100% αύξηση στα τροφεία του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Καρπάθου

Δεν πέρασε η 100% αύξηση στα τροφεία του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Καρπάθου
Με εισήγηση της η κα Καλλή Φλιππούση, Πρόεδρου ΚΟΠΑΠ, ζήτησε να αυξηθούν τα τροφεία του Παιδικού Σταθμού Καρπάθου. Πιο συγκεκριμένα η Πρόεδρος ανέφερε:

«Σε ότι αφορά το δεύτερο θέμα που είναι η αύξηση των τροφείων, επίσης πρέπει τώρα με την έναρξη της σχολικής περιόδου να αποφασιστεί και το χρηματικό ποσόν για τα τροφεία, ώστε να γνωρίζουν οι γονείς. Το ποσόν που μέχρι τον Ιούλιο πλήρωναν ήταν 40,00 ευρώ, το οποίο είναι πολύ χαμηλό, προτείνω να επανέλθει στο ποσόν των 80,00 ευρώ που ήταν παλαιότερα, καθώς τα έξοδα λειτουργίας του Δημοτικού Σταθμού είναι υψηλά, αλλά και γιατί σε κανέναν άλλο Δήμο δεν υπάρχουν τόσο χαμηλά τροφεία. Στην περίπτωση που προστεθούν στις παροχές και γεύματα (μεσημεριανό) και θα λειτουργήσει η κουζίνα, θα πρέπει να επανεξεταστεί το κόστος. Το κτίριο του παιδικού σταθμού και οι παρεχόμενες υπηρεσίες, θεωρώ ότι δεν πρέπει να υποτιμόνται, έχουμε ένα από τα καλύτερα σχολικά κτίρια στα Δωδεκάνησα και συνεχώς κάνουμε ενέργειες για την αναβάθμιση του κτιρίου και την διευκόλυνση των παιδιών. Το ποσό των 80,00 ευρώ είναι λογικό κόστος. Επίσης, σας ενημερώνω ότι ο μάγειρας του Παιδικού Σταθμού έχει ζητήσει νέα άδεια άνευ αποδοχών, η αίτηση θα εξεταστεί από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δωδεκανήσου. Σας παρακαλώ να εγκρίνετε την αύξηση των τροφείων από 40,00 σε 80,00 ευρώ»

Τα μέλη του Δ.Σ. που ενέκριναν ήταν: Ρηγοπούλα Καλή-Φιλιππούση,  Λύκος Νικόλαος, Λυριστή Ευδοξία και Παπαγεωργίου Μηνάς. Τα υπόλοιπα μέλη, Μανώλης Μελάς, Μανώλης Κοντονικόλας, Μηνάς Πρωτόπαπας,  ο Σταύρος Σταυριανός και ο Νικόλας Παραγιός δεν ενέκριναν την αύξηση, ενώ ο κ. Δημήτρης Ζανάκης δεν ψήφισε το θέμα.