Δέσμευση του υφ. Υποδομών για την ανάπλαση του παραλιακού! Ικανοποίηση Γεραπετρίτη για τα έργα στην Κάρπαθο

Δέσμευση του υφ. Υποδομών για την ανάπλαση του παραλιακού! Ικανοποίηση Γεραπετρίτη για τα έργα στην Κάρπαθο

Ομολογουμένως οι επισκέψεις Γεραπετρίτη-Καραγιάννη στην Κάρπαθο παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον και φέρνουν σημαντικές ειδήσεις για τα έργα που θα γίνουν στο νησί.

Ο κ. Καραγιάννης έφτασε στο νησί με την οικογένεια του την Παρασκευή όπου και τον παρέλαβε ο δημαρχευων κ. Παραγυιός. Μάλιστα ο κ. Καραγιάννης περπάτησε στο αεροδρόμιο είδε την κατάσταση και σε συζήτηση με τον αερολιμενάρχη δεσμεύτηκε να βοηθήσει σε ότι χρειάζεται.

Το Σαββάτο το πρωί πριν από τη μεγάλη σύσκεψη στο δημαρχιακό Μέγαρο. Οι δύο υπουργοί πέρασαν από το πολιτιστικό κέντρο Το Κονάκι και εκεί ξεναγήθηκε από τον Μανώλη Κοντονικολα και τον Δημήτρη Τσακιρογλου.

Ο Υπουργός Επικρατείας , όπως είπε , έχει ήδη εξασφαλίσει την χρηματοδότηση για τον εξοπλισμό του πολυχώρου που θα περιλαμβάνει Δημοτική Βιβλιοθήκη , χώρους φιλοξενίας των πολιτιστικών δραστηριοτήτων καθώς και καλλιτεχνικά εργαστήρια .

Στη συνέχεια και εδώ είναι το σημαντικό νέο,  έγινε δίωρη σύσκεψη στον Δήμο όπου ο κ.Καραγιάννης δεσμεύτηκε να προχωρήσει το έργο που ήδη έχει σταλεί στο υπουργείο Υποδομών από τον Δήμο και αφορά την ολική ανάπλαση του παραλιακού μετώπου στα Πηγάδια Καρπάθου.  Ένα έργο ύψους 2.2 εκατομμυρίων ευρώ!

Παράλληλα συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το νέο λιμάνι, τη μελέτη Γιαννόπουλου αλλά καθως και όλα όσα τρέχουν για την Κάρπαθο όπως την ανακατασκευή του κτηρίου ΕΠΑΛ. Ένα έργου που χρηματοδοτεί το υπουργείο Υποδομών με 1,7 εκατομμύρια ευρώ.

Ο κ. Γεραπετρίτης σύμφωνα με πληροφορίες εξέφρασε την ικανοποίηση του για όλα όσα γίνονται αυτή την ώρα στην Κάρπαθο! Μάλιστα οι δύο υπουργοί με τον κ. Παραγυιο περπάτησαν μέχρι την άκρη της προβλήτας στο λιμάνι και είδαν τη δημερινη κατάσταση της πρωτεύουσας της Καρπάθου.

Η φωτογραφία που συνοδεύει το άρθρο από την επίσκεψη τους στο Κονάκι.

18.9.2022

Πηγή Καρπαθιακά Νέα