Τα νέα από τη δίκη υπόθεσης ναρκωτικών που αφορά Αττική, Κάρπαθο και Κάσο

Τα νέα από τη δίκη υπόθεσης ναρκωτικών που αφορά Αττική, Κάρπαθο και Κάσο

Συνεχίστηκε χθες με την εισήγηση της Εισαγγελέως της έδρας και θα ολοκληρωθεί την 26η Απριλίου 2023, η δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιώς υπόθεσης με 39 κατηγορούμενους για διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης και κάνναβης στην Αττική, στην Κάρπαθο και στην Κάσο.
Οπως έγραψε η «δημοκρατική» πρόκειται για το κύκλωμα ναρκεμπόρων, που εξάρθρωσε η Οικονομική Αστυνομία σε συνεργασία με την Δίωξη Ναρκωτικών Αττικής.
Εμπλεκόμενοι είναι 11 άτομα από τα Δωδεκάνησα και συγκεκριμένα ένας 34χρονος που γεννήθηκε στην Αθήνα και διαμένει στην Κάρπαθο, ένας 40χρονος που γεννήθηκε στις ΗΠΑ και διαμένει στην Κάρπαθο, ένας 29χρονος που γεννήθηκε στην Αθήνα και διαμένει στην Κάρπαθο, ένας 27χρονος που γεννήθηκε στην Ρόδο και διαμένει στην Κάρπαθο, ένας 45χρονος που γεννήθηκε στην Αθήνα και διαμένει στην Κάρπαθο, ένας 28χρονος που γεννήθηκε και διαμένει στην Κάρπαθο, ένας 51χρονος που γεννήθηκε στην Αυστραλία και διαμένει στην Κάρπαθο, ένας 37χρονος που γεννήθηκε και διαμένει στην Ρόδο, ένας 34χρονος που γεννήθηκε στις ΗΠΑ και διαμένει στην Κάρπαθο, ένας 37χρονος που γεννήθηκε στον Πειραιά και διαμένει στην Κάρπαθο κι ένας 30χρονος που γεννήθηκε στην Αθήνα και διαμένει στην Κάσο.
Η Εισαγγελέας της έδρας κάνοντας δεκτό σχετικό αυτοτελή υπερασπιστικό ισχυρισμό του δικηγόρου κ. Κώστα Διακονή εισηγήθηκε στο δικαστήριο να κριθούν οι Δωδεκανήσιοι αθώοι της κατηγορίας εγκληματικής οργάνωσης που τους είχε απαγγελθεί και να κριθούν ατιμώρητοι για την διακίνηση ναρκωτικών καθώς αυτή που έγινε μεταξύ χρηστών χωρίς οικονομικό αντάλλαγμα.
Οι 9 από τους 39, που είναι και οι κύριοι κατηγορούμενοι, φέρονται σε μη επακριβώς προσδιορισμένο χρόνο, αλλά τουλάχιστον από την 7η Δεκεμβρίου του 2020, να συγκρότησαν από κοινού εγκληματική οργάνωση, επιχειρησιακά δομημένη και με διαρκή δράση, στην οποία εντάχθηκαν, κατά περίπτωση και με διαφορετικούς ρόλους με σκοπό την παράνομη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, ήτοι αγορά, αποθήκευση, πώληση, προσφορά, διανομή, διάθεση, αποστολή, παράδοση, παρακατάθεση, κατοχή, παρασκευή και νόθευση ναρκωτικών ουσιών, ενώ η δράση και η συμμετοχή των προαναφερόμενων προσώπων στην οργάνωση ποικίλλει.
Κεντρικό-συνδετικό ρόλο στην οργάνωση φέρεται ότι είχε ένας 50χρονος κάτοικος Πειραιώς, ο οποίος προμηθεύονταν από μέλη της οργάνωσης ναρκωτικές ουσίες, διαφόρων ειδών, προσδιοριζόμενες τουλάχιστον σε κοκαΐνη και κάνναβη και εν συνεχεία τις διακινούσε με άλλα μέλη του εγκληματικού δικτύου σε Κάρπαθο και Κάσο.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ., κάθε δέκα ημέρες οι προμηθευτές από την Αθήνα έστελναν στους διακινητές στο νησί, δέμα με ναρκωτικά αξίας 5.000 ευρώ. Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στους χώρους καλλιέργειας, σε οικίες και οχήματα μελών της εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• Πλήρης εξοπλισμός υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης, τριών εργαστηρίων
υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης.
• 5 κιλά και 75 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.
• 160 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης.
• 37 δενδρύλλια υδροπονικής καλλιέργειας.
• 15 κορμοί δενδρυλλίων κάνναβης πλήρως αποψιλωμένοι.
• 146,8 γραμμάρια κοκαΐνης και 74 δισκία ecstasy.
• Μικροποσότητες ecstasy και μεθαμφεταμίνης.
• Ποσό 11.935 ευρώ, μοτοσικλέτα, 16 κινητά τηλέφωνα και 2 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

14.3.2023
Πηγή:www.dimokratiki.gr