Δήμαρχος Καρπάθου: "Δεν αφαίρεσα καμιά αρμοδιότητα από τους Προέδρους των τοπικών κοινοτήτων"

Δήμαρχος Καρπάθου: "Δεν αφαίρεσα καμιά αρμοδιότητα από τους Προέδρους των τοπικών κοινοτήτων"

Μετά τον θόρυβο που προέκυψε από την κίνηση του Δημάρχου Καρπάθου, κ. Νισύριου, να δώσει αρμοδιότητες σε υπάλληλο του Δήμου που αφορούν τοπικές κοινότητες και πιο συγκεκριμένα εργαζόμενος του Δήμου ορίστηκε υπεύθυνος του Κοιμητηρίου της ΤΚ Απερίου και επίσης υπεύθυνος Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού της ΤΚ Απερίου. Μάλιστα στην συγκεκριμένη απόφαση Δημάρχου αναφέρεται ότι, “ο υπάλληλος για τα καθήκοντα που του ανατέθηκαν θα αναφέρει στον πρόεδρο του ΚΟΠΑΠ και Δήμαρχο Καρπάθου”.

Σε ενημερώση, προς τα Καρπαθιακά Νέα, ο δήμαρχος Καρπάθου, κ. Νισύριος, εξήγησε “δεν έγινε καμιά αφαίρεση αρμοδιοτήτων από τους Προέδρους των τοπικών κοινοτήτων. Η τοποθέτηση υπαλλήλου έχει να κάνει με τον έλεγχο και την εύρυθμη λειτουργία του δήμου αφού δεν υπάρχει διορισμένος Αντιδήμαρχος και υπάρχουν πολλά ανοιχτά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσει ο Δήμος”.  Μάλιστα ο κ. Νισύριος τόνισε ότι η όλη διαδικασία είναι σύννομη και είναι αναγκαία για υπάρχει αποτελεσματικότητα στις προσπάθειες του Δήμου να λυθούν τα προβλήματα. Μάλιστα τις επόμενες ημέρες αντίστοιχες τοποθετήσεις θα γίνουν και για τα υπόλοιπες τοπικές κοινότητες  του νησιού!
Πάντως οι Πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων έχουν δείξει ότι διαφωνούν με αυτή την απόφαση ήδη μάλιστα η πρώτη αντίδραση έχει έρθει από τον κ. Γιώργο Χατζηκουτσό,  ο οποίος κάλεσε σε δημόσια και συντεταγμένη αντίδραση με τους υπόλοιπους συναδέλφους Προέδρους!
7.10.2022
Καρπαθιακά Νέα