Ο Δήμαρχος Καρπάθου φαίνεται να κερδίζει το στοίχημα της καθαριότητας

Ο Δήμαρχος Καρπάθου φαίνεται να κερδίζει το στοίχημα της καθαριότητας

 

 Και ενώ πριν λίγες ημέρες γράφαμε ότι το νησί έχει απομείνει με ένα απορριμματοφόρο, αυτό της ανακύκλωσης και είχαν παρουσιαστεί πολλά προβλήματα με την αποκομιδή απορριμμάτων σήμερα κάτι αλλάζει. Δυο απορριμματοφόρα επισκευάστηκαν και μάλιστα με ίδιες δυνάμεις της υπηρεσίας περιβάλλοντος του Δήμου Καρπάθου!

Πρόκειται για ένα φορτηγό 8 τόνων, το οποίο μάλιστα είχε τραβήξει χειρόφρενο πριν από πολλούς μήνες και το δεύτερο, αυτό χάλασε πρόσφατα, είναι ένα όχημα 12 τόνων.

Σε επικοινωνία που είχαμε πριν μια βδομάδα με τον Δήμαρχο Καρπάθου, Ιωάννη Νισύριο, μας είχε αναφέρει ότι «το θέμα της επισκευής των απορριμματοφόρων είναι ένα προσωπικό μου στοίχημα. Ο στόλος δεν μπορεί, δε γίνεται να βρίσκεται σ’ αυτή την κατάσταση».

Μάλιστα οι πληροφορίες λένε ότι πολύ σύντομα, ίσως και μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, ακόμη δυο απορριμματοφόρα θα επισκευαστούν και θα βγουν στους δρόμους.

Συνολικά ο δήμος διαθέτει 30 οχήματα τα οποία είναι τα εξής:

( 7) ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΑ

(3 ) ΦΟΡΤΗΓΑ ΑΝΑΤΡΕΠΟΜΕΝΑ

(1 ) ΦΟΡΤΗΓΟ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΑΦΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ ΑΜΑΞΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΓΑΝΤΖΟ

(1) ΒΥΤΙΟΦΟΡΟ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ

(3 ) ΕΠΙΒΑΤΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ

(2 ) ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΕΣ

(7) ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΕΡΓΟΥ ΣΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ

(3 ) ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ

(2) ΑΝΟΙΧΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ

(1) ΚΛΕΙΣΤΟ ΦΟΡΤΗΓΟ

Κι ακόμη μια είδηση, φαίνεται ότι στα χέρια του κ. Νισύριου υπάρχει πρόταση την οποία και επεξεργάζεται, για μόνιμη συνεργασία επισκευών με τοπικό συνεργείο. Να θυμίσουμε ότι τα τελευταία χρόνια οι βλάβες οδηγούσαν τα οχήματα την Αθήνα και υπάρχουν περιπτώσεις που οχήματα παρέμεναν δίχως επισκευή.