Δήμαρχος Καρπάθου: " Από το 2019 έχουμε πάγιο αίτημα για την ακτοπλοϊκή σύνδεση"

Δήμαρχος Καρπάθου: " Από το 2019 έχουμε πάγιο αίτημα για την ακτοπλοϊκή σύνδεση"

Η θέση της Δημοτικής Αρχής και ιδίως του Δημάρχου είναι η ίδια και παγιωμένη ως αίτημα από το 2019, όσον αφορά την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Πειραιά με την Κάρπαθο.

Τούτο αποδεικνύεται ευθέως συγκρίνοντας την με αριθ. πρωτ. 7891/22-10-2019 επιστολή του Δημάρχου προς τον Υπουργό Ναυτιλίας με την εισήγηση που στάλθηκε.

Για το 2022 αποστείλαμε στον Δήμο Η.Ν. Κάσου τις προτάσεις μας, ούτως ώστε να συνταχθεί από κοινού μια νέα επιστολή, καθώς το σύμπλεγμα των νησιών μας έχει κοινές μεταφορικές επιδιώξεις και ανάγκες στην παραμεθόρια επικράτειά μας προς την κεντρική Ελληνική Πολιτεία.

Σας παραθέτουμε το συγκεκριμένο και επί της ουσίας ήδη παγιωμένα γνωστό σχέδιο της επιστολής-αιτήματός μας, που θα σταλεί εκ νέου με την ίδια συγκροτημένη συνέπεια από την πλευρά μας στο Υπουργείο Ναυτιλίας με την συνυπογραφή και των δύο Δημάρχων, Καρπάθου και Κάσου.

Παρακαλώ, η αντιπολιτευτική κριτική που εμμονικά ασκείται να είναι καλόπιστη και ουσιώδης και όχι “αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση” σε κάθε ενέργεια της Δημοτικής Αρχής, αφού τέτοιες πρακτικές παρακωλύουν το έργο της ακόμα και για τα αυτονόητα που επιβάλλεται να υπάρχουν ευρύτερες συναινέσεις και κοινές συνισταμένες από όλους μας.

Κάρπαθος 07 Απριλίου 2022

Ο Δήμαρχος Καρπάθου

Ιωάννης Θεμ. Νισύριος

¹