Δήμος Καρπάθου: Τα πυρά στον Μανωλάκη!

Δήμος Καρπάθου: Τα πυρά στον Μανωλάκη!

Δεν έχει προηγούμενο η κατάσταση στον Δήμο Καρπάθου! Η κερδισμένη στις εκλογές παράταξη, η ΝΕΑ ΠΝΟΗ, δεν μπορεί να βρει πατήματα και να ισορροπήσει με αποτέλεσμα ο Δήμος να υποφέρει.

Σύμφωνα με το τελευταίο Δελτίο τύπου από την διοίκηση του Δήμου, προφανώς από τον Δήμαρχο και τις 2 παρατάξεις που ενώθηκαν μαζί του, πρόκειται για την 14η Κυριακή στην οποία γίνεται προσπάθεια για εκλογή μελών Οικονομικής Επιτροπής. Σύμφωνα με τον νόμο, τα μέλη που θα εκλεγούν, πρέπει να είναι από την παράταξη ΝΕΑ ΠΝΟΗ. Εκλογές λοιπόν γίνονται, ωστόσο οι εκλεγμένοι κάθε φορά παραιτούνται!

Όλες οι ευθύνες στον κ. Μιχάλη Μανωλάκη και την παρέα του,  στο δελτίο τύπου μάλιστα σε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα αναφέρει:

“….Με απλά λόγια , ο κ. Μανωλάκης και η παρέα του , εκβιάζουν τη λειτουργία του κυριότερου Συλλογικού οργάνου του Δήμου μας .

Ασελγόντας παρά φύσιν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, δεν του επιτρέπουν να συνεδριάσει σε τακτική συνεδρίαση εδώ και πέντε μήνες !….”

Από την άλλη ο κ. Μανωλάκης, όπως και οι άλλοι 4 δημοτικοί σύμβουλοι, πρώην συνεργάτες του Δημάρχου, υποστηρίζουν ότι ψηφίστηκαν και εκλέκτηκαν από τον καρπαθιακό λαό για να διοικήσουν τον Δήμο και όχι για να τους κάνει στην άκρη ο Δήμαρχος και να τους πετάξει με τέτοιο τρόπο.

Με όλα αυτά Οικονομική Επιτροπή Δήμου Καρπάθου ουσιαστικά δεν υπάρχει! Έτσι ο Δήμος δεν μπορεί να λειτουργήσει. Βέβαια να πούμε ότι ανώτατο όργανο αποφάσεων είναι το Δημοτικό συμβούλιο και όχι η Οικονομική Επιτροπή. Ωστόσο γιατί πρέπει να ενδιαφέρουν τους δημότες οι εσωτερικές διαφωνίες της διοικούσας παράταξης; Τα όποια ζητήματα, οι κόντρες και οι διαφωνίες ας βρουν τρόπους να τα λύσουν σε ένα τραπέζι, έστω και δικαστικό. Ας τελειώνει αυτή η ιστορία, φωνάζουν οι Καρπάθιοι, έρχεται καλοκαίρι και το νησί θα παλέψει να σταθεί ως τουριστικός προορισμός.

Όλα αυτά που ζει η Κάρπαθος ας γίνουν μάθημα στους ψηφοφόρους. Η επιλογή προσώπων, πέρα από τις ονειρικές προεκλογικές υποσχέσεις, αποτελεί το σοβαρότερο πολιτικό θέμα που πρέπει να μας απασχολήσει. Πέρα από ανούσιες καφενειακές συζητήσεις, πρώτα από όλα, κάποιοι πρέπει να ζητήσουν συγνώμη για την αποτυχία.

Καρπαθιακά Νέα