Επανεξέταση των δρομολογίων Σητεία -Κάσος -Κάρπαθος-Ρόδος ζητά ο Δήμαρχος Σητείας

Επανεξέταση των δρομολογίων Σητεία -Κάσος -Κάρπαθος-Ρόδος ζητά ο Δήμαρχος Σητείας

Στην συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Σητείας υπό την προεδρία του Δημάρχου Γιώργου Ζερβάκη συζητήθηκε στο πλαίσιο προετοιμασίας της καλοκαιρινής περιόδου μία μεγάλη γκάμα θεμάτων. Παράλληλα κατετέθησαν και αρκετές προτάσεις στην κατεύθυνση περαιτέρω προβολής της περιοχής της Σητείας, αξιοποίησης των υφιστάμενων υποδομών και βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επισκέπτες.

Με αφορμή τις επαφές που είχε πρόσφατα στην Αθήνα με τον Υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη και ιθύνοντες άλλων υπουργείων ο Δήμαρχος Σητείας ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής για τα αεροπορικά και ακτοπλοϊκά δρομολόγια από και προς την Σητεία.

Όπως ανέφερε ο κ. Ζερβάκης στη διάρκεια της συνεδρίασης, αλλά μετά την ολοκλήρωσή της, θα συνεχιστούν και φέτος τα δρομολόγια προς τα Δωδεκάνησα. «Πρόθεση του Υπουργείου είναι και η εκτέλεση επίσης δύο δρομολογίων στις Κυκλάδες, κάτι που θεωρώ ότι διευρύνει τους ορίζοντες της περιοχής μας. Η σύνδεση της Σητείας με αμιγώς τουριστικούς προορισμούς εκτιμώ ότι δίδει μία διαφορετική δυνατότητα στην περιοχή», συμπλήρωσε.

Ο κ. Ζερβάκης στάθηκε στην πρόταση που υπέβαλε, στο πλαίσιο και της συνάντησης που είχε με τον Διοικητή της Πολιτικής Αεροπορίας Γιώργο Δριτσάκο, για επανεξέταση των δρομολογίων Σητεία -Κάσος -Κάρπαθος-Ρόδος.

«Όπως ανέφερε ο κ. Δριτσάκος, έχει ήδη προταθεί στην Επιτροπή που επεξεργάζεται το συγκεκριμένο θέμα. Υπήρξε επικοινωνία και με τον κ. Πλακιωτάκη και εκτιμάται ότι είναι πολύ πιθανό και από φέτος να προγραμματιστεί το συγκεκριμένο δρομολόγιο. Θα δώσει μία άλλη δυναμική σε σχέση με την σύνδεση της Σητείας με τα νησιά της Δωδεκανήσου. Υπήρχε το συγκεκριμένο δρομολόγιο παλιά. Φάνηκε ότι είχε θετικά αποτελέσματα. Θεωρούμε ότι εν όψει και της αναμενόμενης αύξησης του τουριστικού ρεύματος την φετινή περίοδο θα δημιουργήσει επιπλέον δυνατότητες».

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγη www.anatolh.com