Κάρπαθος. Για δυο υποθέσεις ζωοκτονίας και κακοποίησης ζώου συντροφιάς ένας 45χρονος

Κάρπαθος. Για δυο υποθέσεις ζωοκτονίας και κακοποίησης ζώου συντροφιάς  ένας 45χρονος

Κατηγορούμενος σε δύο υποθέσεις ζωοκτονίας και κακοποίησης ζώου συντροφιάς, θα βρεθεί την επόμενη εβδομάδα 45χρονος ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων.

Τα περιστατικά φέρονται να εκτυλίχθηκαν πριν από επτά χρόνια σε νησί της Δωδεκανήσου και είχαν ως αποτέλεσμα να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του 45χρονου και να παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη.

Οι υποθέσεις θα εκδικαστούν στις 8 Ιουνίου 2021 σε δεύτερο βαθμό, καθώς πρωτόδικα ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε και για τις δύο περιπτώσεις και πλέον με τις εφέσεις που έχει ασκήσει ευελπιστεί να καταφέρει να μειώσει ή και να «εξαφανίσει» τις ποινές αυτές.

Πιο συγκεκριμένα, στην πρώτη υπόθεση ο 45χρονος κατηγορείται ότι σκότωσε δύο σκυλιά αγκαλιάς.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το περιστατικό σημειώθηκε στις 17 Φεβρουαρίου 2014 στην Κάρπαθο όπου ο 45χρονος επιτέθηκε με κυνηγετικό όπλο – καραμπίνα στον σκύλο μίας αλλοδαπής τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να θανάτωσε με τον ίδιο τρόπο και έναν δεύτερο σκύλο, το πτώμα όμως του οποίου δεν βρέθηκε ποτέ.

Η υπόθεση εκδικάστηκε για πρώτη φορά από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου (μεταβατικό Καρπάθου) τον Σεπτέμβριο του 2019.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο για ζωοκτονία, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία τον 45χρονο και του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή και συνολικό χρηματικό πρόστιμο 5.300 ευρώ.

Η δεύτερη υπόθεση που θα απασχολήσει το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων και αφορά τον 45χρονο έχει να κάνει με τη μεταχείριση των σκύλων που ο ίδιος διέθετε.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στις 25 Απριλίου 2014 ο 45χρονος εντοπίστηκε στην Κάρπαθο να διαθέτει πέντε σκυλιά (τέσσερα ημίαιμα και ένα χάσκι) τα οποία τα είχε μόνιμα δεμένα κάτω από ένα δέντρο με αλυσίδα χωρίς επαρκές κατάλυμα, χωρίς προστασία από τα καιρικά φαινόμενα.

Επίσης επειδή τα ζώα ήταν συνεχώς δεμένα αναγκάζονταν να ζουν και να κινούνται μέσα στα κόπρανά τους με αποτέλεσμα να δημιουργείται κίνδυνος μόλυνσής τους.

Τον Ιανουάριο του 2018 ο 45χρονος κρίθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου ένοχος για κακοποίηση ζώου συντροφιάς κατά συρροή (και για τα πέντε σκυλιά) και καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 17 μηνών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα, ενώ του επιβλήθηκε και χρηματικό πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ.

πηγή www.rodiaki.gr  –  φωτογραφία αρχείου