Ν. Σαντορινιός: Εκτός του προγράμματος επιδότησης των θέσεων εργασίας, οι επιχειρήσεις που προσέλαβαν προσωπικό ενόψει της έναρξης της τουριστικής σεζόν. Κατάθεση Ερώτησης

Ν. Σαντορινιός: Εκτός του προγράμματος επιδότησης των θέσεων εργασίας, οι επιχειρήσεις που προσέλαβαν προσωπικό ενόψει της έναρξης της τουριστικής σεζόν. Κατάθεση Ερώτησης

 

42 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και ο Νεκτάριος Σαντορινιός κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με το γεγονός ότι το πρόσφατα εξαγγελθέν πρόγραμμα στήριξης 100.000 θέσεων εργασίας στον τουριστικό κλάδο, αφήνει εκτός μεγάλη μερίδα εργαζομένων.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ σε σχετική Ερώτησή τους προς τους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Τουρισμού, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα κυβερνητικές ανακοινώσεις το συγκεκριμένο πρόγραμμα που στοχεύει στην κάλυψη του μη μισθολογικού και μέρους του μισθολογικού κόστους για τις επιχειρήσεις που απασχολούν εποχικά εργαζόμενους, θέτει τέτοιες προϋποθέσεις που στην ουσία αφήνει εκτός, όσες επιχειρήσεις προσέλαβαν εργαζόμενους από τον Μάιο.

Τα δυο εμπλεκόμενα Υπουργεία έχουν δημοσίως τονίσει ότι οι λοιποί εποχικά εργαζόμενοι, μη υποχρεωτικής επαναπρόσληψης, θα μπορούν να ενταχθούν, από 1η Ιουνίου και έως 6 μήνες από την πρόσληψή τους, στο πρόγραμμα των 100.000 θέσεων, επιβεβαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι όσες τουριστικές επιχειρήσεις προσέλαβαν εργαζόμενους τον Μάιο ή ακόμα και τον Απρίλιο για να προετοιμάσουν το άνοιγμα τους ή όσες προσέλαβαν εργαζόμενους κατά την έναρξη της τουριστικής περιόδου, στις 14 Μαΐου, τίθενται εκτός χρηματοδότησης.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ ζητούν από τους Υπουργούς να μεριμνήσουν ώστε να αλλάξει η ημερομηνία δυνατότητας ένταξης εργαζόμενων στο πρόγραμμα επιδότησης, ώστε να καλυφθούν οι τουριστικές επιχειρήσεις που προσέλαβαν εργαζόμενους κατά την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Τέλος, ο Νεκτάριος Σαντορινιός σχολιάζει πως για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι η Κυβέρνηση, εις βάρος των ανθρώπων του Τουρισμού, δεν εφαρμόζει μια συνεκτική πολιτική για την ουσιαστική στήριξη του κλάδου και των εργαζομένων. Η πραγματικότητα είναι, συμπληρώνει, πως η ΝΔ δεν έχει ούτε σχέδιο, ούτε βούληση Κυβέρνηση για να απαντήσει στις ανάγκες της τουριστικής αγοράς να κρατηθεί ζωντανή και να επανεκκινήσει με ασφάλεια.