Δυο μεγάλα Φεστιβάλ θα γίνουν στη Ρόδο. Η Κάρπαθος θα έχει συμμετοχή;

Δυο μεγάλα Φεστιβάλ θα γίνουν στη Ρόδο. Η Κάρπαθος θα έχει συμμετοχή;

Το φεστιβάλ σκαφών αναψυχής, Aegean Yachting Festival, θα πραγματοποιηθεί από τις 22 έως τις 24 Οκτωβρίου στην Μαρίνα στο Μανδράκι της Ρόδου και είναι η 2η χρονιά που διοργανώνεται.

Σκοπός του Φεστιβάλ είναι να προωθήσει την περιοχή του Νοτίου Αιγαίου και το νησί της Ρόδου, ως ατμομηχανή του θαλάσσιου τουρισμού της χώρας και σταυροδρόμι των χωρών της νοτιοανατολικής Μεσογείου, με απώτερο στόχο να γίνει θεσμός για τα επόμενα χρόνια και ένα σημείο αναφοράς του θαλάσσιου τουρισμού. Τα οφέλη για την περιοχή θα είναι πολλαπλά, αναφέρει στην επίσημη σελίδα του Φεστιβάλ ο διοργανωτής, “καθώς ο θαλάσσιος τουρισμός αυξάνεται, αφού το κοινό αυξάνει το ενδιαφέρον του για αυτή τη μορφή τουρισμού”.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, μέσω του φεστιβάλ κατάφεραν να τοποθετήσουν το Νότιο Αιγαίο και ειδικά τη Ρόδο στο κέντρο του χάρτη της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, στη βιομηχανία σκαφών αναψυχής μέσω της συμμετοχής εταιρειών ναύλωσης, υποστήριξης πλοίων, ναυπηγείων και premium επωνυμιών παγκοσμίως, προσελκύοντας τουρισμό και αναπτύσσοντας έτσι μια νέα τάση για παρεχόμενες υπηρεσίες και ταυτόχρονα δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.

  Επίσης και πάλι στην Ρόδο, θα διοργανωθεί το Wedding Planners Congress που θα διοργανωθεί στις 9 με 11 Νοεμβρίου 2021. Η διοργάνωση του συνεδρίου στη Ρόδο, της Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου θα έχει σημαντικά οφέλη στην προώθηση του τουριστικού προϊόντος της, καθώς οι 500 σύνεδροι προέρχονται από 75 χώρες και το συνέδριο αποτελεί πραγματικά μια παγκόσμια εκδήλωση. Επιπλέον η Ρόδος θα προωθηθεί ως τόπος διεξαγωγής πολυτελών γάμων. Η Περιφερειακή Ενότητα Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου θα καλύψει τις υπηρεσίες που αφορούν την εκδήλωση καλωσορίσματος των 500 συνέδρων η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 9 Νοεμβρίου 2021.

Επισημαίνουμε πολύ νωρίς τις σημαντικές εκδηλώσεις με μια απορία: Η Κάρπαθος υπάρχει στο σχεδιασμό των δυο Φεστιβάλ; Είναι ενημερωμένη η Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου; Εκδηλώσεις που γίνονται μια ανάσα από το νησί και βέβαια δεν θα πρέπει να απουσιάζει.