Ναρκωτικά στην Κάρπαθο. Όλη η δικογραφία

Ναρκωτικά στην Κάρπαθο. Όλη η δικογραφία

Στη δημοσιότητα φέρνει το iEidiseis.gr όλη τη δικογραφία της εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά τόσο στον Πειραιά όσο και στην Κάρπαθο και εξαρθρώθηκε πριν από μερικές ημέρες, στις 16/6/2021, από την ελληνική αστυνομια.

 

Τα μέλη της οργάνωσης κατηγορούνται για «νόμος περί εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλες διατάξεις, πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας».

 

Όπως προέκυψε η δράση των μελών της οργάνωσης εντοπίζεται τουλάχιστον από τις 7/12/2020 έως και τις 16/6/2021, ενώ για τις μεταξύ τους επικοινωνίες έπαιρναν χρησιμοποιούσαν διαδικτυακές εφαρμογές καθως και νούμερα σε στοιχεία ανύπαρκτων ατόμων.

 

Οι αρχές προχώρησαν στην άρση τηλεφωνικού απορρήτου, έχοντας πληροφορίες για την δράση του Φ. Κ. καταφέρνοντας να ταυτοποιήσουν και τα υπόλοιπα πρόσωπα.

 

Διαπιστώθηκε ότι προμηθευόταν τα ναρκωτικά -κυρίως κοκαΐνη και χασίς -, από τον Π.Σ. Και τον Π.Β., Όπου μαζί με ακόμα δύο μέλη της οργάνωσης είχαν στον Πειραιά τρία διαμερίσματα στα οποια καλλιεργούσαν φυτά κάνναβης .

 

Τα χρήματα έφταναν στον Φ.Κ. Μέσω του τραπεζικού συστήματος από τα μέλη της οργάνωσης τα οποια έμεναν και δραστηριοποιούνταν στο νησί της Καρπάθου και αφού μάζευαν τα χρήματα που είχαν συμφωνήσει μαζί του, του τα κατέθεταν σε τραπεζικό λογαριασμό της συζύγου του Σ.Ε.

 

Οι ρόλοι

 

Ο Φ.Κ. Είχε βασικό ρόλο – ο οποίος είχε ενεργοποιήσει στο κινητο του την άμεση διαγραφή μηνυμάτων αμέσως μετά την αποστολή τους.

 

Ήταν το πρόσωπο που προμήθευε τα ναρκωτικά σε 10 μέλη της οργάνωσης που κατοικούσαν και δραστηριοποιούνταν στην Κάρπαθο καθως και στον Ζ.Μ. που φέρεται να ήταν στην Κάσο.

 

Για την διάθεση των ναρκωτικών ερχόταν σε συνεννόηση με τους Π.Σ. και Π.Β. Ενώ τα ναρκωτικά έφταναν σπίτι του και τα παραλάμβανε η σύζυγος του .

 

Στη συνέχεια ακολουθούσε η συσκευασία των ναρκωτικών σε χάρτινες συσκευασίες οι οποίες δήθεν περιείχαν πρίζες και λαμπάκια και παραδίδονταν σε ένα από τα μέλη ο οποίος ήταν οδηγός ταξί.

 

Εκείνος έβαζε στα δέματα ταινία έτσι ώστε να είναι ευδιάκριτα από τα παραλήπτη στην Κάρπαθο αλλά και να μην είναι εύκολο να βγαίνουν οσμές και γίνουν αντιληπτά.

 

Στη συνέχεια τα παρέδιδε σε μεταφορική εταιρεία στην περιοχή του Ρέντη στα οποια έγραφε ψεύτικα στοιχεία, εκεί όπου τα υπόλοιπα μέλη τα παραλάμβαναν με καθυστέρηση μιας μέρας προκειμένου να μην γίνουν αντιληπτοί.

 

Παραλληλα η προμήθεια των ναρκωτικών γινοταν από ακόμα ένα άτομο, αλλοδαπό, ο οποιος ήταν κρατούμενος στις φυλακές Μαλανδρίνου.

 

Το σημειωματάριο με τις κώδικες ονομασίες

 

Στην κατοχή του Μ.Κ. βρέθηκε σημειωματάριο στο οποίο ήταν γραμμένα ονόματα όπου δίπλα είχαν κωδικές ονομασίες και χρηματικά ποσά.

 

Αναλυτικά:

 

Α.Θ. —> βοσκός

Ζ.Η. —> ψαράς , ρουσσος , Ευδοξια

Ν.Β. —> μουσικός , Μπιλης

Κ.Β. —> γάτος

Σ.Ν. —> Βουτηχτης

Κ.Α. —> μικρός

Κ.Μ. —> τρελός, γωνιακός

Χ.Μ. —> μαθητής

Σε όλα τα μέλη —> ξάδερφος

Οι κωδικοί των ναρκωτικών

 

Στο ίδιο σημειωματάριο ήταν γραμμένοι και οι κωδικοί που χρησιμοποιούσαν για τα ναρκωτικά ή για τις πληρωμές.

 

Πρόκειται για τους κωδικούς:

 

Λεό, Κούκου, μαρούλι, λουκούμι, αλβανικό, skunk, λάμπες, πρίζες , κρασί, σερβιτόρα, κόρη, χαλίκι, λίπασμα, λαμπάκια, ανταλλακτικό, σακούλες, ρούχα, υδραυλικά , σωλήνας, ροφός, ηλιέλαιο .

 

Η διακίνηση

 

Μια από τις καταγεγραμμένες αγοραπωλησίες ναρκωτικών έγινε από τις 8/12/2020 έως 11/12/2020.

 

Ο Φ.Κ. μαζί με 6 άτομα ακόμα διακίνησε στην Κάρπαθο τουλάχιστον 5 συσκευασίες με ναρκωτικά έναντι 3.185 ευρώ τα οποια κατατέθηκαν σε τραπεζικό λογαριασμό.

 

Η δραστηριοποίηση στη Βουλγαρία

 

Ο Φ.Κ. είχε ιδρύσει εταιρεία στην Βουλγαρία.

 

Οι ελληνικές αρχές μάλιστα ήρθαν σε επικοινωνία με τις βουλγαρικές και τελικά μέσω της Europol διαπιστώθηκε ότι είχε άδεια παράνομης στη Βουλγαρία έως και τις 4/2/2025 καθώς και δηλωμένη διεύθυνση στη Σόφια.

 

Οι καταθέσεις

 

Εργαζόμενος μεταφορική: «Αρκετές φορές εντός του 2021 ερχόταν στην εταιρεία ταξιτζής, ηλικίας περίπου 50 ετών, ψηλός και καραφλός και έστελνε δέματα χαρτόκουτα τυλιγμένα με μαύρη μεμβράνη, με προορισμό την Κάρπαθο».

 

Εργαζόμενη Κάρπαθος: «Αυτά τα πακέτα άρχισαν ένα χρόνο τώρα να καταφτάνουν και οι συχνότητα τους ήταν 2-3 φορές τον μήνα . Το τελευταίο δέμα πρέπει να ήταν πάνω από ένα μήνα περίπου».

 

Οι έρευνες

 

Συνολικά από τις έρευνες των αστυνομικών εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν περίπου 12.000 ευρώ, 147 γραμμάρια κοκαΐνης, 37 δενδρύλλια, 160 γραμμάρια κατεργασμένη κάνναβη, 2.414 γραμμάρια ακατέργαστη κάνναβη, 74 χαπια ecstasy 1 γραμμάριο μεθαμφεταμίνη .

 

Σε δηλώσεις του στο iEidiseis.gr ο συνηγόρων κατηγορουμένων Ιωάννης Γλύκας ανέφερε πως:

 

«Η πανδημία του κορονοϊού και οι οικονομικές δυσκολίες που γιγαντώθηκαν οδήγησαν νέους ανθρώπους στην καλλιέργεια χασίς που κάλυπταν αποκλειστικά δικές τους ανάγκες! Δεν έχουν καμία σχέση με διακίνηση ναρκωτικών ουσιών! Άλλωστε οι καταθέσεις των αστυνομικών και οι εκθέσεις απομαγνητοφωνήσεων των τηλεφωνικών συνομιλιών δεν αποδεικνύουν διακινητικες πράξεις».

Πηγή ieidiseis.gr

Γράφει η Κάτια Νιάκαρη