Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 200η ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΟ ΤΗΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 200η ΕΠΕΤΕΙΟ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821  ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΟ ΤΗΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε στην Όλυμπο την Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021, με πρωτοβουλία του Κοινοτικού Συμβουλίου Ολύμπου του Δήμου Καρπάθου η προγραμματισμένη επετειακή εκδήλωση που σκοπό είχε να τιμηθεί η 200η επέτειος της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τρισάγιο στη μνήμη των υπέρ πατρίδος και υπέρ Ελευθερίας πεσόντων Ολυμπιτών, χοροστατούντος του εφημερίου του Ιερού Ενοριακού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ολύμπου Καρπάθου αιδεσιμότατου παπά – Γιάννη Γ. Διακογεωργίου. Ακολούθησε προσκλητήριο νεκρών και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων που βρίσκεται στο προαύλιο της καθεδρικής εκκλησίας της Ολύμπου.

Στεφάνια κατέθεσαν οι:

α. Ηλίας B. Παπαηλίας, Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Ολύμπου του Δήμου Καρπάθου

β. Νίκος K. Νταής, Δημοτικός Σύμβουλος, Εκπρόσωπος του Δήμου Καρπάθου

γ. Γιώργος Κ. Χατζηπαπάς, Αντιπρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου – Κοινοτικός Σύμβουλος Ολύμπου Καρπάθου

δ. Μηνάς Α. Οικονόμος, Αρχικελευστής του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Διοικητής του Λιμενικού Σταθμού Διαφανίου Καρπάθου, ο οποίος παραχώρησε την θέση του στον γηραιότερο και σεβάσμιο συγχωριανό μας Γεώργιο Βασ. Κανάκη 96 ετών και

ε. Το Δημοτικό & το Νηπιαγωγείο Διαφανίου Καρπάθου.

Εν συνεχεία εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από τον πρώην Πρόεδρο του Πολιτισμικού Οργανισμού Ολύμπου Καρπάθου (Π.ΟΡ.Ο.Κ.) Γιώργο Νικ. Τσαμπανάκη, που αναφέρθηκε στα ιστορικά γεγονότα και στη συμμετοχή της Ολύμπου και της Καρπάθου γενικότερα σ’ αυτά.

Η σεμνή τελετή έκλεισε με τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των πεσόντων και την απαγγελία του Εθνικού Ύμνου από τους παρευρεθέντες δημότες. Την εκδήλωση παρουσίασε η νηπιαγωγός Μαρίνα Μιχαλή – Πανουτσοπούλου.