Εκδήλωση για την Κοπή της Βασιλόπιτας της ΔΗΜΗΤΡΑΣ και βράβευση του Δημάρχου Κερατσινίου Δραπετσώνας Χρήστου Βρεττάκου

Εκδήλωση για την Κοπή της Βασιλόπιτας της ΔΗΜΗΤΡΑΣ και βράβευση του Δημάρχου Κερατσινίου Δραπετσώνας Χρήστου Βρεττάκου

Το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου η Αδελφότητά μας πραγματοποίησε την καθιερωμένη εκδήλωση της κοπής της βασιλόπιτας ενόψει της έλευσης του νέου χρόνου, στο πολιτιστικό κέντρο στην Αμφιάλη Κερατσινίου. Η πιστή τήρηση του εθίμου και των χριστιανικών παραδόσεων ήταν εκείνα που μας ώθησαν να την πραγματοποιήσουμε για άλλη μια χρονιά, γνωρίζοντας τις δυσκολίες και συναισθανόμενοι ταυτόχρονα τις βαριές απώλειες συμπατριωτών το τελευταίο χρονικό διάστημα στην παροικία μας.

Στην εκδήλωση μας είχαμε την ευκαιρία να αναφερθούμε στα πεπραγμένα του ΔΣ την χρονιά που μας πέρασε αλλά ταυτόχρονα να τιμήσουμε βραβεύοντας τον, τον Δήμαρχο Κερατσινίου Δραπετσώνας Κο Χρήστο Βρεττάκο. Έναν αυτοδιοικητικό που κάνει από μεριάς του όπως μας είπε τα απολύτως αυτονόητα για την πόλη μας και εφαρμόζει κατά γράμμα και με συνέπεια την εντολή που του δόθηκε από τους δημότες του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας βελτιώνοντας διαρκώς την καθημερινότητα τους. Στην σεμνή τελετή μας προς τιμή του Δημάρχου, δόθηκε εκ μέρους του ΔΣ της Αδελφότητας, τιμητική πλακέτα και δώρο ένα χειροποίητο ζωγραφισμένο πιάτο δημιουργία της συμπατριώτισσάς μας Κας Καλλιόπης Ι. Παυλίδη, το οποίο απεικονίζει το χωριό μας την Όλυμπο.

Είχαμε επίσης την τιμή να υποδεχτούμε στην εκδήλωση μας τον νέο Δήμαρχο Καρπάθου Κο Μιχάλη Φελλουζή, ο οποίος ήρθε συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κο Δημήτρη Κωνσταντινίδη, τον Αντιδήμαρχο Κο Κομνηνό Σακέλλη και τον δημοτικό σύμβουλο Κο Μηνά Πρωτόπαπα.

Ο Δήμαρχος Καρπάθου στον χαιρετισμό του ανάφερε ότι θα ενσκήψει στα χρόνια προβλήματα της Ολύμπου ώστε να δοθούν βιώσιμες λύσεις στην περιοχή ενώ συνεχάρη το ΔΣ για την πρωτοβουλία βράβευσης του πολύπειρου και επιτυχημένου Δημάρχου Κερατσινίου, τον οποίο προσκάλεσε επίσημα να φιλοξενήσει το καλοκαίρι στην Κάρπαθο.

Την βασιλόπιτα του συλλόγου ευλόγησε ο αγαπητός εφημέριος του ενοριακού μας ναού των Αγίων Αναργύρων πατήρ Ιωάννης ο οποίος μίλησε με την ευκαιρία της εκδηλώσεως μας με λόγια αγάπης και μεγάλης συμπάθειας για το σωματείο και τους συμπατριώτες Ολυμπίτες της περιοχής οι οποίοι αποτελούν την πλειοψηφία του «ποιμνίου» του.

Η αίθουσα του πολιτιστικού μας κέντρου στην Αμφιάλη χωροθετήθηκε με την ευθύνη των μελών του ΔΣ αλλά και αρκετών συμπατριωτών και φίλων που διαχρονικά στηρίζουν το σωματείο και τις δράσεις του. Όλα τα απολαυστικά εδέσματα ήταν χειροποίητα και σπιτικά και τα επιμελήθηκαν οι κυρίες Μαρία Τσαμπανάκη και Ευγενία Χατζηβασιλείου Διακογεωργίου.

Οι γευστικές ποικιλίες των φαγώσιμων άφθονες όπως και τα αναψυκτικά και το κρασί Τιρνάβου, προσφέρθηκαν με αγάπη προς τους δεκάδες παραβρισκόμενους φίλους και συμπατριώτες που ελπίζουμε να τα απόλαυσαν και να πέρασαν ευχάριστα στην εκδήλωση που με φροντίδα διοργανώσαμε.

Η φετινή προσέλευση υπήρξε αθρόα και συγκινητική παρά τα πένθη και τις όποιες άλλες δυσκολίες έχουν ανακύψει, αφού η αίθουσα του πολιτιστικού μας κέντρου γέμισε ασφυκτικά τιμώντας η παρουσία όλων τόσο το θεσμικό όργανο των Ολυμπιτών Αττικής Αδελφότητα Δήμητρα όσο και το τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς Δήμαρχο Κερατσινίου Δραπετσώνας Κο Χρήστο Βρεττάκο.

Ευχαριστούμε όλες και όλους που συμμετείχαν και συνέδραμαν στην συλλογική αυτή προσπάθεια και σας ευχόμαστε μια καλή, δημιουργική νέα χρονιά με πολλά ευχάριστα και έντονα συναισθήματα και πρωτίστως υγεία.

#aokdimitra ΡαδιοΤσάμπουνο @ακόλουθοι Χρήστος Βρεττάκος – Δήμαρχος Κερατσινίου Δραπετσώνας

Δελτίο τύπου
22.2.2024
Καρπαθιακά Νέα