Εξόρμηση του κατηχητικού Μενετών στο Μεσοχώρι της Καρπάθου

Εξόρμηση του κατηχητικού Μενετών στο Μεσοχώρι της Καρπάθου

γράφει ο π. Μιχαήλ Φράγκος

Μία όμορφη Κυριακάτικη μέρα περάσαμε με τα παιδιά των κατηχητικών μας συνάξεων και τους γονείς τους. Με αφετηρία την πλατεία Μενετών κάναμε την πρώτη στάση στο ιστορικό εκκλησάκι του Αγίου Μάμαντος στις Εξήλες με τις παλιές αγιογραφίες. Επόμενος σταθμός το Μεσοχώρι.

Στο πούλμαν είχαμε την ευκαιρία να διαβάσουμε και να σχολιάσουμε την παραβολή του άσωτου γιού, να τραγουδήσουμε και να παίξουμε μέχρι την άφιξη. Στο Μεσοχώρι κατεβήκαμε να προσκυνήσουμε στην Παναγία την Βρυσιανή, να πιούμε το νερό της, να παίξουμε στην αυλή και να περπατήσουμε μέχρι την Σκοπή. Θερμές ευχαριστίες στον εφημέριο π. Στυλιανό Φασούλα και την επιτροπή της Παναγία Βρυσιανή για τις ευλογίες που λάβαμε και την φιλοξενία τους. Τελευταίος σταθμός η παραλία του Λευκού και το γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου – Αγίου Δημητρίου. Τέλος γευματίσαμε όλοι μαζί στο γειτονικό εστιατόριο “Έλλοβος” δίπλα στο αναμμένο τζάκι.

Ήταν μια εξόρμηση που σίγουρα θα μείνει αξέχαστη! Πολλές ευχαριστίες στα παιδιά, τα οποία ήταν συνεργάσιμα και στους γονείς που συνέβαλλαν σημαντικά σε όλες τις δραστηριότητες.

Δώσαμε υπόσχεση ότι θα επαναληφθούν παρόμοιες εκδρομές!

13.2.2023
Καρπαθιακά Νέα