Μιχάλης Χανιώτης: "Είμαι μάχιμος, είμαι μαζί σας" Παρουσίαση ψηφοδελτίου ΠΑΣΟΚ Δωδεκάνησα

Μιχάλης Χανιώτης: "Είμαι μάχιμος, είμαι μαζί σας" Παρουσίαση ψηφοδελτίου ΠΑΣΟΚ Δωδεκάνησα
Τους υποψήφιους βουλευτές του στα Δωδεκάνησα παρουσίασε χτες στη Ρόδο το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, ξεκινώντας έτσι στην περιοχή μας τον αγώνα του για τις επόμενες κοινοβουλευτικές εκλογές.

Το ψηφοδέλτιο αποτελείται από τέσσερις άνδρες και τρεις γυναίκες που αλφαβητικά είναι οι εξής: Κατερίνα Βολονάκη δικηγόρος, Κατερίνα Γαβαλά γιατρός, Παναγιώτης Κουνάκης επιχειρηματίας, Γιώργος Νικητιάδης δικηγόρος, Ελευθερία Οίκουτα εκπαιδευτικός, Μιχάλης Χανιώτης εκπαιδευτικός και Φώτης Χατζηδιάκος δικηγόρος. Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν όλοι εκτός από τον κ. Χανιώτη που για λόγους υγείας δεν μπόρεσε να είναι παρών.

Η εκδήλωση έγινε στην περιφέρεια και την παρακολούθησε μάλιστα και ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, ενώ παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων οι πρώην βουλευτές του κόμματος Γιάννης Παρασκευάς, Βασίλης Παπανικόλας, Νίκος Ζωίδης και Στάθης Κουσουρνάς καθώς και πολλά στελέχη του κόμματος.

Το μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής Γιώργος Πόκκιας, στην εναρκτήρια δήλωσή του για την παρουσίαση, υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ ήδη έχει δύο σημαντικές πρωτιές σε σχέση με τα υπόλοιπα κόμματα, καθώς έχει καταθέσει ολοκληρωμένο πρόγραμμα και έχει ανακοινώσει το σύνολο των ψηφοδελτίων σε αντίθεση με τα υπόλοιπα.

«Είναι το πρώτο που έχει καταθέσει ολοκληρωμένο πρόγραμμα στον ελληνικό λαό μετρήσιμο και αξιόπιστο, όταν οι δύο μονομάχοι του επίπλαστου δίπολου εξουσίας γυρνώντας σαν περιοδεύοντες θίασοι τη χώρα πετούν διάφορα προεκλογικά και επικοινωνιακά πυροτεχνήματα χωρίς συνοχή, συνέχεια και συνέπεια. Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ είναι το πρώτο κόμμα στη χώρα το οποίο έχει ανακοινώσει το σύνολο των ψηφοδελτίων σε αντίθεση με τα υπόλοιπα

Το σύνολο των ψηφοδελτίων με υποψήφιους βουλευτές που διακρίνονται για τα αυξημένα τους προσόντα, την επάρκεια και την αξία τους με προσωπικότητες που έχουν όλες τις προϋποθέσεις για νικηφόρο αποτέλεσμα στις ερχόμενες εκλογές» είπε συγκεκριμένα.
Μάλιστα, τόνισε ότι η ανανέωση των ψηφοδελτίων σε όλη τη χώρα αγγίζει το 63%, ενώ το 31% των υποψηφίων είναι κάτω των 45 ετών. Το 92% των ψηφοδελτίων έχει πανεπιστημιακή εκπαίδευση, το 12% διδακτορικά διπλώματα και το 30% μεταπτυχιακά.

Όπως είπε, οι υποψήφιοι βουλευτές στα Δωδεκάνησα αποτελούν την αιχμή του δόρατος στην εκλογική μάχη και θα δώσουν τον αγώνα με πολιτικά επιχειρήματα, αξιοπρέπεια και πολιτισμό «Όλοι μαζί συντεταγμένα θα δώσουμε τη μάχη και να είστε σίγουροι ότι το βράδυ των εκλογών ο μεγάλος νικητής, αυτός που θα κάνει την υπέρβαση θα είναι το ΠΑΣΟΚ και το ψηφοδέλτιό μας» κατέληξε.

Στη συνέχεια, ο Βάιος Καλοπήτας, μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής δήλωσε για το ψηφοδέλτιο τα εξής: «Το κίνημά μας είναι βαθιά ριζωμένο στην κοινωνία και τη συνείδηση του ελληνικού λαού. Σήμερα ένα ισχυρό πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο δίνει λυσσαλέο αγώνα για να ανακόψει την πορεία και τη δυναμική της δημοκρατικής παράταξης με συνεχείς μεθοδευμένες επιθέσεις.

Το ΠΑΣΟΚ έχει σχέδιο, έχει στρατηγική και πρόγραμμα. Όσα εμπόδια και να βάζουν, δεν πρόκειται να τα καταφέρουν. Σήμερα διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο. Ξεκινάμε με δυναμισμό, ενότητα και ομοψυχία, έναν αγώνα για τη δημοκρατία την κοινωνική δικαιοσύνη και την προοπτική της νέας γενιάς».

Ακολούθησε ο Παναγιώτης Μπουλιέρης, επίσης μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής που δήλωσε: «Θα δώσουμε αγώνα για να γίνουμε και πάλι ο ισχυρός πόλος του προοδευτικού χώρου και ο στόχος μας είναι το ισχυρό διψήφιο που θα αλλάξει τα δεδομένα από εδώ και στο εξής στο πολιτικό σκηνικό. Έγινε πολύ καλή δουλειά στα ψηφοδέλτια με μεγάλη ανανέωση και ενότητα. Είμαστε πανέτοιμοι. Αυτό που ζούμε σήμερα δεν αξίζει στον ελληνικό λαό.

Ο κόσμος είναι στο περιθώριο και πρέπει να μας ψηφίσει και να μας δώσει την εντολή να μπορέσουμε να επιβάλουμε την ατζέντα μας την επόμενη μέρα. Η επιτυχία των υποψήφιων βουλευτών είναι και επιτυχία του κόμματος».

Από την πλευρά του, ο Νικηφόρος Παπανικόλας γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής είπε τα εξής: «Είμαστε έτοιμοι να κατέβουμε στις εκλογές και να κερδίσουμε αυτό που μας αξίζει, να επανακτήσουμε τη θέση μας στον πολιτικό χάρτη της χώρας, να αποτελέσουμε μία αξιόπιστη κυβερνητική πρόταση. Στον αγώνα αυτό θα είμαστε στην πρώτη γραμμή δίπλα στους υποψήφιούς μας και θα φροντίσουμε οι θέσεις μας να φτάσουν σε κάθε γωνιά του νομού μας».

Τέλος, ο Νίκος Μουτσάκης, γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής, δήλωσε: «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, απέναντι στις πολιτικές μίας κυβέρνησης που απέτυχε και έχει να καταθέσει προτάσεις- λύσεις με άξονα την περισσότερη δικαιοσύνη, την ανάπτυξη, για να έρθει ξανά η δημοκρατία στη χώρα. Το ψηφοδέλτιο με τους επτά υποψηφίους μας πρόκειται να φτάσει σε κάθε γειτονιά και σε κάθε σπίτι της Δωδεκανήσου. Ο αγώνας ξεκινά».

Στη συνέχεια πήραν τον λόγο οι υποψήφιοι βουλευτές που απευθυνόμενοι στους Δωδεκανήσιους δήλωσαν μεταξύ άλλων τα παρακάτω:

Κατερίνα Βολονάκη

«Είναι καθήκον μου ως Δωδεκανήσια να αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για ένα καλύτερο αύριο για τα νησιά μας. Για καλύτερες δομές υγείας, για συχνότερες και φθηνότερες συνδέσεις ανάμεσα στα νησιά, για την πράσινη και αειφορική ανάπτυξη και τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ. Σε όλη την προσωπική μου διαδρομή έδωσα σκληρές μάχες, είμαι σήμερα απέναντί σας και θα κριθώ από τον δωδεκανησιακό λαό προκειμένου να υπερασπιστώ το κοινό συμφέρον των νησιωτών μας, να πετύχω την πρόοδο και την ευημερία και την ποιότητα ζωής που αξίζουμε όλοι μας».

Κατερίνα Γαβαλά

«Ήρθε ξανά η ώρα του ΠΑΣΟΚ και των ανθρώπων που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Αυτοί οι άνθρωποι είμαστε εμείς, είμαστε μία κοινωνία που σέβεται το συνάνθρωπο, που στηρίζει, που νοιάζεται και αγωνιά για όλους.

Δεν το έβαλα κάτω στα δύσκολα, παρέμεινα στο χώρο του ΠΑΣΟΚ και όταν τα πράγματα ήταν εξαιρετικά άσχημα αλλά αυτή τη φορά είμαστε σε μία διαδρομή πολύ διαφορετική η οποία θα μας φέρει σε ένα υψηλότερο ποσοστό. Δεν έψαξα πολιτικά ευκαιρίες αλλού, δεν πρόδωσα αξίες και ιδανικά, δεν πούλησα τους συντρόφους μου και αυτό δίνει μία σταθερότητα στους ανθρώπους που θέλουν να στηριχτούν πάνω μας».

Παναγιώτης Κουνάκης

«Σήμερα είναι η αφετηρία ενός μεγάλου αγώνα που θα κάνουμε για την επιστροφή του ΠΑΣΟΚ και στον τόπο μας. Είναι χρέος μας να εργαστούμε όλοι μαζί, τα Δωδεκάνησα ήταν ανέκαθεν πράσινα και είμαι βέβαιος ότι μπορούν να γίνουν ξανά ένα κάστρο της δημοκρατικής παράταξης.

Επιδίωξή μου είναι να εκφράσω την ανανέωση, ως μία αναζωογονητική δύναμη απαραίτητη για την πολιτική του τόπου που φέρνει νέες και φρέσκες ιδέες. Η παρουσία στα βουλευτικά έδρανα δεν πρέπει να αποτελεί ένα μέσο βιοπορισμού, αλλά διάθεση για πραγματική προσφορά».

Γιώργος Νικητιάδης

«Έχουμε τέσσερα νέα άτομα που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο στα Δωδεκάνησα, κάτι που είναι ανανέωση σε ποσοστό 55% και τους καλωσορίζω λέγοντας ότι θα πάμε μαζί σε έναν υπέροχο και δύσκολο αγώνα.

Είναι μεγάλη τιμή να είμαστε στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ γιατί θα εκπροσωπήσουμε τις θέσεις, τις προτάσεις του ιστορικού κινήματος που έφερε όλες τις ιστορικές αλλαγές στην πατρίδα μας, και θα συμμετέχουμε σε μία περιοχή που ναι μεν είναι από τις ωραιότερες του κόσμου, αλλά είναι και από τις δυσκολότερες σε ό,τι αφορά τον προεκλογικό αγώνα.

Τα τελευταία χρόνια το ΠΑΣΟΚ δεν εκπροσωπήθηκε με βουλευτή στο εθνικό κοινοβούλιο, και αυτό δεν είναι απλά μία απώλεια για τον χώρο αυτό.

Η μεγάλη ζημιά ήταν για τα ίδια τα Δωδεκάνησα που δεν υπήρχε κάποιος να φωνάξει για τα δίκαια και τα συμφέροντα των νησιών μας. Είμαστε η μόνη δύναμη που διακρίνεται από νηφαλιότητα, ψυχραιμία και παράλληλα έχει θέσεις και πρόγραμμα. Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να πάει 20% στη Δωδεκάνησο και αυτό θα πρέπει να είναι ο στόχος μας και μπορούμε να το πετύχουμε».

Ελευθερία Οίκουτα

«Είμαι υποψήφια μίας παράταξης που δεν χάθηκε μέσα στη νύχτα της διαπλοκής του λαϊκισμού και της συντήρησης. Είμαι εδώ στρατευμένη σε ένα εξαιρετικό ψηφοδέλτιο με πανάξιους συνυποψήφιους, είμαι εδώ για να μιλήσω απλά και καθαρά χωρίς απολιτικά «στρογγυλέματα» που δήθεν χωράνε όλοι χωρίς συμβιβασμούς για να μη στενοχωρηθούν κάποιοι.

Πρεσβεύω μία νέα πολιτική που στέκεται δίπλα στην κοινωνία, δίπλα στον άνθρωπο και τα προβλήματά του, μικρά και μεγάλα. Έμαθα να παλεύω από πολύ μικρή για το δίκαιο, την ηθική, την ειλικρίνεια και την αξιοπρέπεια».

Μιχάλης Χανιώτης (μέσω διαδικτύου)

«Είμαι μάχιμος, είμαι μαζί σας, χαίρομαι για τους νέους ανθρώπους που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο. Το ΠΑΣΟΚ είναι διαχρονικό, δεν είναι αναλώσιμο ή μία «φούσκα» που σκάει. Έγινε για να μείνει και να υπηρετεί τον ελληνικό λαό, υπερασπίζεται τη δημοκρατία γιατί καθιέρωσε τους πυλώνες της στην αυτοδιοίκηση. Το ψηφοδέλτιό του στα Δωδεκάνησα έχει την ορμή των νέων και το απόσταγμα των παλιών».

Φώτης Χατζηδιάκος

«Η πρόταση να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο με τιμά ιδιαίτερα. Το ΠΑΣΟΚ μετά από μία δημοκρατική διαδικασία ανακοίνωσε πρώτο το σύνολο των ψηφοδελτίων χωρίς να αφήσει πίσω κρυφούς άσσους ή άλλες σκοπιμότητες με μεταγραφές που είναι της μόδας τώρα τελευταία και με άλλες μεθοδεύσεις.

Η επιτροπή στα Δωδεκάνησα πέτυχε ένα πολύ ισχυρό ψηφοδέλτιο, πρόσωπα που δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς, με θετικό αποτύπωμα στη μέχρι τώρα συμμετοχή τους στο τοπικό γίγνεσθαι.

Οι υποψήφιοι όλοι μαζί είναι αποφασισμένοι να αναδείξουμε το ΠΑΣΟΚ κυρίαρχη πολιτική δύναμη στο νομό Δωδεκανήσου όπως ήταν και όπως του αξίζει. Η συμμετοχή μου ήταν και μία υποχρέωση στον πολιτικό μου χώρο και στους συμπολίτες μας. Ήταν μία συμπερίληψη προκλήσεων, στόχων και δεδομένων. Η απόφασή μου ενισχύθηκε από τη στήριξη των συμπολιτών μας γι’ αυτό και τους ευχαριστώ.

 

Η ευθύνη που επωμιζόμαστε είναι μεγάλη. Έχουμε χρέος να αναζωογονήσουμε την ελπίδα των συμπατριωτών μας και να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη της νέας γενιάς». Κλείνοντας την παρουσίαση των βουλευτών, ο κ. Πόκκιας αφού τόνισε ότι το… αποτέλεσμα θα εκπλήξει τους πάντες, δήλωσε: «με αυτό το ψηφοδέλτιο θα δώσουμε τον αγώνα για μία Ελλάδα με αξιοπρέπεια και αυτοπεποίθηση για τη δημοκρατική αλλαγή, την παραγωγική ανασυγκρότηση και την κοινωνική συνοχή της χώρας».

13.2.2023