Εκπαιδευτικές παρουσιάσεις Α΄Βοηθειών υπό την αιγίδα του ΕΠΑΡΧΕΙΟΥ ΚΑΡΠΑΘΟΥ – Η.Ν. ΚΑΣΟΥ (pics)

Εκπαιδευτικές παρουσιάσεις Α΄Βοηθειών υπό την αιγίδα του ΕΠΑΡΧΕΙΟΥ ΚΑΡΠΑΘΟΥ – Η.Ν. ΚΑΣΟΥ (pics)

Γεμάτη από εκπαιδεύσεις των μικρών μας μαθητών αλλά και των εκπαιδευτικών ήταν η εβδομάδα που μας πέρασε. Εισηγητής, ήταν ο ακούραστος Merkouris Kipreos, διασώστης πλήρωμα ασθενοφόρου – ΔΕ Νοσηλευτής Τραυματιολογίας

Ξεκινώντας την Τρίτη 14 Μαρτίου 2023 από το Δημοτικό Σχολείο Αρκάσας, όλοι οι μαθητές του σχολείου ενημερώθηκαν για θέματα πρόληψης, αλλά και αντιμετώπισης ατυχημάτων.

Την επόμενη ημέρα, στο Δημοτικό Σχολείο Απερίου, οι εκπαιδευτικοί έμαθαν πώς να παρέχουν Πρώτες Βοήθειες σε περιπτώσεις πνιγμονής, τραυματισμών, λιποθυμιών, υπογλυκαιμίας, επιληπτικών κρίσεων, τσιμπήματων από έντομα κ.α.

Τέλος, εχθές, οι μαθητές των Β΄και Δ΄τάξεων του 1ου δημοτικού Καρπάθου έμαθαν και αυτoί, πώς να προλαμβάνουν τα ατυχήματα σε σχολικό περιβάλλον, αλλά και σε περίπτωση που συμβούν, πώς να τα αντιμετωπίσουν παρέχοντας Πρώτες Βοήθειες.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους εκπαιδευτικούς των σχολείων για το ενδιαφέρον και τη συνεργασία τους, καθώς και τους μικρούς μας φίλους.

Οι εκπαιδευτικές παρουσιάσεις #πρώτωνβοηθειών υπό την αιγίδα του Επαρχείου Καρπάθου – Η.Ν. Κάσου και την εθελοντική συμβολή του Μερκούρη Κυπραίου συνεχίζονται.

🏫 Δημοτικό Σχολείο Αρκάσας
🏫 Δημοτικό Σχολείο Απερίου
🧑‍🏫 Β’ & Δ’ Τάξεις 1ου Δημοτικού Καρπάθου
Δελτίο Τύπου
17.3.2023
Καρπαθιακά Νέα