Η εκπροσώπηση του Δήμου Χανίων στην Κάρπαθο, στις εκδηλώσεις μνήμης για τον Κ. Ηλιάκη

Η εκπροσώπηση του Δήμου Χανίων στην Κάρπαθο, στις εκδηλώσεις μνήμης για τον Κ. Ηλιάκη

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 23/5/2021 στην Κάρπαθο οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τον ηρωικό θάνατο του Σμηναγού, Κώστα Ηλιάκη. Οι εκδηλώσεις συνδιοργανώθηκαν από τον Δήμο Καρπάθου, τον Δήμο Χανίων και την Πολεμική Αεροπορία, με αφορμή τη συμπλήρωση δεκαπέντε ετών από τον θάνατο του ήρωα Σμηναγού, Κώστα Ηλιάκη, στον χώρο του μνημείου του.

 

Στην επιμνημόσυνη δέηση παρέστησαν εκ μέρους του Δήμου Χανίων η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόεδρος του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., Ελένη Ζερβουδάκη, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Στέλιος Μιχαηλάκης, ο δημοτικός σύμβουλος και Πρόεδρος του Δημοτικού Γηροκομείου, Γιάννης Σημαντηράκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γεώργιος Τσαπάκος, Νίκος Αρχοντάκης, και εκ μέρους των λοιπών δημοτικών παρατάξεων οι Γεώργιος Μαυρολέων και Νικόλαος Μαυριγιαννάκης.

 

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε επιμνημόσυνη δέηση, ομιλίες, καταθέσεις στεφάνων.

 

Υπενθυμίζεται ότι ήταν στις 23 Μαΐου του 2006 όταν το αεροσκάφος του Έλληνα πιλότου κατέπεσε κοντά στην Κάρπαθο κατά τη διάρκεια θερμού επεισοδίου με τουρκικά μαχητικά, έπειτα από προσπάθεια αναχαίτισης τουρκικού F-16. Εκδηλώσεις μνήμης προς τιμήν του πραγματοποιούνται κάθε χρόνο

Πηγή www paraktitika.gr