Καύσιμα: Η Ελλάδα τέταρτη πιο ακριβή στην ΕΕ - Στο 1,887 ευρώ/λίτρο η τιμή στην Κάρπαθο

Καύσιμα: Η Ελλάδα τέταρτη πιο ακριβή στην ΕΕ - Στο 1,887 ευρώ/λίτρο η τιμή στην Κάρπαθο

Από τις αρχές του χρόνου οι τιμές στα πρατήρια υγρών καυσίμων στη χώρα μας τραβούν την… ανηφόρα, ενώ τις τελευταίες ημέρες στην πρωτεύουσα οι τιμές έχουν εκτοξευθεί ακόμα και στα 1,68 ευρώ/λίτρο.

Στην Κάρπαθο οι τιμές την τελευταία βδομάδα, κυμαίνονται από 1,887 ευρώ/λίτρο έως 1,920 ευρώ/λίτρο (Σύμφωνα με το παρατηρητήριο τιμών υγρών καυσίμων, υπ. Ανάπτυξης).

Στη χώρα μας, οι τιμές των υγρών καυσίμων στο α’ εξάμηνο του έτους μπήκαν σε ανοδική τροχιά, καθώς μετά τη σταδιακή άρση των lockdown και την εκκίνηση των μαζικών εμβολιασμών τροφοδοτήθηκε και η ανάκαμψη της ζήτησης. Από πέρυσι τον Ιούνιο, η αύξηση της μέσης τιμής λιανικής πώλησης της βενζίνης στη χώρα μας ανέρχεται στο 18%, οπότε και το συγκεκριμένο προϊόν πωλούταν προς 1,367 ευρώ ανά λίτρο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων από την αρχή του χρόνου η αμόλυβδη βενζίνη έχει ακριβύνει περίπου 12% έχοντας ανέβει στα 1,612 ευρώ το λίτρο έναντι 1,437 ευρώ που ήταν τον περασμένο Ιανουάριο.

Στις 28 Ιουνίου, σύμφωνα με τον πίνακα του site Cargopedia που παρατίθεται παρακάτω η μέση τιμή της αμόλυβδης 95 οκτανίων στην Ελλάδα ανερχόταν στο 1,659 ευρώ/λίτρο, καθιστώντας την την 4η ακριβότερη χώρα στην ΕΕ, πίσω από τη την Ολλανδία, όπου η τιμή κινήθηκε στα 1,811 ευρώ/λίτρο, τη Νορβηγία, (1,742 ευρώ) και την Πορτογαλία (1,662 ευρώ).

πηγή: www.itechnews.gr