Στη Ρόδο ο συντοπίτης μας Δρ Εμμανουήλ Πικουλής, στο 11ο Διεθνές Συνέδριο «Διαχείριση Θυμάτων Καταστροφών»

Στη Ρόδο ο συντοπίτης μας Δρ Εμμανουήλ Πικουλής, στο 11ο Διεθνές Συνέδριο «Διαχείριση Θυμάτων Καταστροφών»

Άνοιξε τις εργασίες του το 11ο Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Διαχείριση Θυμάτων Καταστροφών» στη Ρόδο.

Η διοργάνωση γίνεται  από το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Παγκόσμια Υγεία – Ιατρική των Καταστροφών» της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με Διευθυντή τον Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας Καθηγητή κ. Εμμανουήλ Πικουλή, σε συνεργασία με το Τμήμα Επείγουσας Ιατρικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Βέρνης, Ελβετία, με επικεφαλής τον Καθηγητή κ. Αριστομένη Εξαδάκτυλο.

Σε τοπικό επίπεδο, φορείς συνδιοργάνωσης του Συνεδρίου είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος Ρόδου, η 95η ΑΔΤΕ, η Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Νοσοκομείο Ρόδου, το ΔΙΕΚ Νοσηλευτικής, το ΕΚΑΒ και η ΕΤΙΚ, το Σώμα Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, το 4ο ΓΕΛ Ρόδου, το ιδιωτικό σχολείο «ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟΝ» και το 1ο Σύστημα Προσκόπων.

Στην φωτογραφία ο Δρ Μάνος Πικουλής με την κα Χαρούλα Γιασιράνη, Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Νότιου Αιγαίου και τον Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ Χρήστος Ευστρατίου.

Για 5 μέρες περισσότεροι από 130 εκπαιδευόμενοι, φοιτητές του μεταπτυχιακού προγράμματος, εκπρόσωποι των φορέων του νησιού και των εθελοντικών οργανώσεων θα συμμετάσχουν σε διακλαδικές ασκήσεις προσομοίωσης μαζικών συμβάντων, στην παλιά πόλη και στον εξωτερικό χώρο του Μεσαιωνικού Μοναστηριού της Φιλέρημου.
Η άσκηση στην παλιά πόλη θα γίνει σήμερα, Σάββατο 16/10, στην πλατεία Σύμης,  στις 21.00. Η άσκηση στη Φιλέρημο θα γίνει την Κυριακή στις 11.00.

με στοιχεία από www.ertnews.gr