Ένα κρούσμα στην Κάρπαθο – Την Τετάρτη 5 Μαΐου νέα σύσκεψη στον Δήμο

Ένα κρούσμα στην Κάρπαθο – Την Τετάρτη 5 Μαΐου νέα σύσκεψη στον Δήμο

 

Σήμερα Παρασκευή, 23 Απριλίου, η Κάρπαθος μετρά ένα κρούσμα κορονοϊου. Πρόκειται για αλλοδαπό ο οποίος πήγε στο Νοσοκομείο, εκεί του έκαναν μοριακό τεστ στο οποίο βγήκε θετικός. Ο άντρας μπήκε σε καραντίνα.

Επίσης σήμερα, αργά το μεσημέρι, ολοκληρώθηκε η σύσκεψη που συγκάλεσε ο Δήμαρχος Καρπάθου, κ. Γ. Νισύριος, με θέματα που αφορούσαν τον τουρισμό και τον κορονοϊο. Πιο συγκεκριμένα η συζήτηση αφορούσε την επιστροφή των ταξιδιωτών στις χώρες τους με δεδομένο ότι είναι αναγκαίο το τεστ 72 ώρες νωρίτερα για να μπορέσουν να ταξιδέψουν.

Στη σύσκεψη, εκτός από τον Δήμαρχο, συμμετείχαν η Έπαρχος κ. Νικολαϊδου, από την  Πολιτική Προστασία ο Αντιδήμαρχος κ. Λυριστή. Επίσης ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καρπάθου κ. Ρουμάνης, καθώς και οι 5 ιδιώτες γιατροί του νησιού. Συμφωνήθηκε, όπως μας ενημέρωσε ο κ. Λυριστής, να επαναλάβουν τη συνάντηση την Τετάρτη 5 Μαΐου και τότε θα συν-αποφασίσουν για τις περαιτέρω κινήσεις πάνω σε αυτό το θέμα.

Επίσης να αναφέρουμε ότι από τον Δήμο Καρπάθου συνεχίζουν τα rapid tests στις πύλες εισόδου, στο λιμάνι Πηγαδίων και στο αεροδρόμιο του νησιού.