Δήμος Καρπάθου: Ενημέρωση σχετικά με την πορεία των εμβολιασμών κατά του ιού COVID-19 στο νησί της Καρπάθου.

Δήμος Καρπάθου: Ενημέρωση σχετικά με την πορεία των εμβολιασμών κατά του ιού COVID-19 στο νησί της Καρπάθου.
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι έως και σήμερα ο αριθμός των εμβολιασμένων μόνιμων κάτοικων του νησιού μας είναι σε εξαιρετικά επίπεδα.
Συγκεκριμένα έχουν εμβολιαστεί συνολικά 4.278 συμπολίτες μας, ενώ πάνω από 1.000 άτομα έχουν δηλώσει ενδιαφέρον για να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατό. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό είμαστε στην ευχάριστη θέση να λέμε ότι έχει εμβολιαστεί πάνω από το 60 % του συνολικού πληθυσμού της Καρπάθου είτε με την μία είτε και με τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά της νόσου COVID-19. Θεωρούμε ότι μέχρι τις 30/06/2021 το νεόδμητο Νοσοκομείο θα έχει τη δυνατότητα, βάσει προγραμματισμού να εμβολιάσει το σύνολο των μόνιμων κατοίκων του Νησιού.
Επίσης, έπειτα από συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Καρπάθου κ. Ιωάννης Νισύριος με κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας, εκπροσώπους του Γενικού Νοσοκομείου «Άγιος Ιωάννης ο Καρπάθιος» και όλους τους ιδιώτες γιατρούς, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής:
1. Tα Ιατρικά κέντρα του Νησιού, έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν Rapid και PCR τεστ για όλους τους επισκέπτες που θα προτιμήσουν το νησί μας για της φετινές καλοκαιρινές τους διακοπές,
2. Έχει δοθεί σχετική οδηγία προς την Αστυνομική Διεύθυνση Καρπάθου για αυστηρό και συνεχή έλεγχο σχετικά με την τήρηση τόσο των υγειονομικών πρωτοκόλλων όσο και με το ωράριο λειτουργίας των επιχειρήσεων που έχει θεσπίσει η Ελληνική κυβέρνηση, με σκοπό την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση της πανδημίας.
Δηλώνουμε ότι είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τους επισκέπτες που θα προτιμήσουν το πανέμορφο νησί μας για τις διακοπές τους. Η Κάρπαθος αποτελεί έναν μοναδικό προορισμό με φυσικές ομορφιές και δραστηριότητες που μπορούν να συνεπάρουν κάθε επισκέπτη. Για τον λόγο αυτό θα κάνουμε ότι πρέπει για την ασφάλεια τόσο των μόνιμων κατοίκων όσο και των επισκεπτών του νησιού μας.
Οι άνθρωποι του νησιού θα είναι δίπλα στους επισκέπτες με απόσταση, αγάπη, φροντίδα, ασφάλεια και αίσθημα ευθηνής για την υγεία όλων μας , ώστε αυτό το καλοκαίρι κάθε επισκέπτης να ζήσει μία αξέχαστη εμπειρία χαράς στην Κάρπαθο. Ταξιδεύουμε, μένουμε και επιστρέφουμε ασφαλείς! Σας περιμένουμε!
Κάρπαθος 7 Μαΐου 2021
Ο Δήμαρχος Καρπάθου
Ιωάννης Θεμ. Νισύριος