Ενημερωτικές δράσεις της Αστυνομικής υποδιεύθυνσης Καρπάθου σε σχολεία του νησιού

Ενημερωτικές δράσεις της Αστυνομικής υποδιεύθυνσης Καρπάθου σε σχολεία του νησιού

Τις προηγούμενες ημέρες ομάδα αστυνομικών, από την Αστυνομική Υποδιεύθυνση Καρπάθου, πραγματοποίησε ενημερωτικό μάθημα κυκλοφοριακής αγωγής σε μαθητές στο 1ο Δημοτικό Σχολείο της Καρπάθου «Ποτίδαιον». Το πρόγραμμα ενημέρωσης των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων της Καρπάθου, έγινε από στελέχη της Αστυνομικής υποδιεύθυνσης του νησιού με επικεφαλής τον Αστυνόμο Β΄κ. Γεώργιο Ραφαήλ.

Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου «Ποτίδαιον» ενημερώθηκαν για θέματα ασφαλούς μετακίνησης στο δρόμο, για την ασφάλεια και προστασία πεζών και οδηγών, για ασφαλή μετακίνηση με το ποδήλατο και για τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Επιπλέον, οι αστυνομικοί συμβούλευσαν τους μαθητές και τους μίλησαν για το πως να προστατεύονται από διάφορους ενδεχόμενους κινδύνους όχι μόνο στο δρόμο αλλά και αν τύχει να βρεθούν μόνοι ή μακριά από τους γονείς τους. Κατά την παρουσίαση χρησιμοποιήθηκε σύγχρονο οπτικοακουστικό υλικό για να κατανόηση και την εμπέδωση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας.

Επίσης στελέχη της Αστυνομικής υποδιεύθυνσης Καρπάθου και πάλι με επικεφαλής τον Αστυνόμο Β’ κ. Γεώργιο Ραφαήλ, φιλοξενήθηκαν στο Γενικό Λύκειο Απερίου και πιο συγκεκριμένα από την Β΄τάξη του Λυκείου και ενημέρωσαν τους μαθητές για τις Αστυνομικές σχολές Αστυφυλάκων και Αξιωματικών  καθώς και για το μηχανογραφικό και τη δομή του.

20.12.2023

Καρπαθιακά Νέα