Έντονο ενδιαφέρον και κινητικότητα στα προεκλογικά της Καρπάθου

Έντονο ενδιαφέρον και κινητικότητα στα προεκλογικά της Καρπάθου

Μετράμε έναν χρόνο για τις δημοτικές εκλογές κι ακόμη επίσημη υποψηφιότητα στο νησί δεν έχουμε δει. Ακούγονται πολλά στα καφενεία και τα περισσότερα είναι μπλόφες και λόγια του αέρα! Οι υποψήφιοι κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους ωστόσο μαθαίνουμε ότι στο παρασκήνιο υπάρχει εντονότατη συζήτηση για πρόσωπα που μπορούν να φέρουν τα πάνω κάτω στο νησί.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Γιάννης Νισύριος, θα επιστρέψει στην Κάρπαθο στις 30 Σεπτεμβρίου από το ταξίδι του στην Αθήνα και παρότι είχε υποσχεθεί ότι μέσα στον Σεπτέμβρη θα άνοιγε τα χαρτιά του για το σενάριο της υποψηφιότητας του, δεν έχει φανερώσει κάποια από τις επιθυμίες του ή εκείνον που θα ήθελε να στηρίξει.

Κρίσιμο θέμα είναι οι Αντιδημαρχίες που κρίνονται στο τέλος του Σεπτέβρη. Μια τουλάχιστον θα αλλάξει χέρια κι αυτό διότι ήδη ο κ. Βασιλαράκης, με την επιστολή του καθόρισε τις εξελίξεις και ξεκαθάρισε ότι δεν θα έχει συμμετοχή στην επόμενη διοίκηση του δήμου Καρπάθου. Μάλιστα μαθαίνουμε ότι ο κ. Νισύριος ήδη έχει επικοινωνήσει με δημοτικούς συμβούλους και έχει προτείνει να αναλάβουν θέση στη διοίκηση. Το θέμα είναι εάν υπάρχει ανταπόκριση από την ΑΠΕΚ του κ. Πρωτόπαπα!

Από την άλλη ο επιχειρηματίας, που εδώ και έναν χρόνο έχει ακουστεί ότι επιθυμεί να ηγηθεί παράταξης, κρατά σιγή ασυρμάτου! Αποφεύγει να προχωρήσει ανοιχτά και να καταθέσει την υποψηφιότητα του ενώ στα χωριά του νησιού αρκετοί δηλώνουν ανοιχτά ότι κατεβαίνουν μαζί του!

Πάντως η κοινωνία έχει ήδη προχωρήσει τις συζητήσεις και η σημερινή σιωπή της αντικατοπτρίζει εντονότατο προβληματισμό. Ας μην παραβλέπουμε ότι είναι βαθιά πληγωμένη από την απίστευτη και πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνει ο Δήμος Καρπάθου από τον Αύγουστο 2021 μέχρι και σήμερα και είναι εξαιρετικά φειδωλή στα πρόσωπα όπως και στις ομάδες, που δείχνουν να φλερτάρουν με την ιδέα της διοίκησης του τόπου.

26.9.2022

Καρπαθιακά Νέα