Ενέργειες της Επάρχου για την ανάρτηση των Δασικών Χαρτών

Ενέργειες της Επάρχου για την ανάρτηση των Δασικών Χαρτών

Δελτίο τύπου

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου επανειλημμένα έθεσε προς την Κυβέρνηση, και απαίτησε την αντιμετώπιση των ζητημάτων των δασικών χαρτών κάνοντας λόγο για πρωτοφανή επίθεση κατά της ατομικής περιουσίας των κατοίκων της νησιωτικής Ελλάδας .

Η ανάρτηση των δασικών χαρτών για την Περιφερειακή Ενότητα Καρπάθου Η.Ν.Κάσου προκάλεσε ιδιαίτερη αναστάτωση στους πολίτες αφού υφίστανται κατάφορη αδικία για πολλοστή φορά .
Πάλι ο πολίτης θα αναγκαστεί ενώ έχει πληρώσει ,αποδοχή κληρονομιάς, δικηγορικά, συμβολαιογραφικά, Υποθηκοφυλακείο , τοπογραφικά ,φόρο μεταβίβασης η γονικής παροχής,ΕΝΦΙΑ ,λογιστή για το Κτηματολόγιο, παράβολα κτηματολογίου ,να μπει στη διαδικασία να αποδείξει την κυριότητα της ιδιοκτησίας του .

Για το λόγο αυτό η Έπαρχος συναντήθηκε
Σήμερα με εκπροσώπους του ΤΕΕ Δωδεκανησου ,τον κ Μπερζουάνη και τον κ Χαλκιά και αφού συζήτησαν τα προβλήματα που ανακύπτουν από την ανάρτηση των δασικών χαρτών αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί αύριο στις 12,00 τηλεδιάσκεψη με την Προισταμένη της Δασικής Υπηρεσίας Δωδεκανήσου ,κ Μπαλατσούκα ,εκπροσώπους των Τ Υ των Δήμων Καρπάθου και Κάσου προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση και διατύπωση
θέσεων των φορέων πάνω στο πολύ σοβαρό αυτό θέμα των δασικών χαρτών