Η Έπαρχος Καρπάθου στον RV 99.5 για την νεροποντή (ΗΧ)

Η Έπαρχος Καρπάθου στον RV 99.5 για την νεροποντή (ΗΧ)

Η Έπαρχος Καρπάθου ΗΝ Κάσου κα Νικολαΐδου μίλησε χθες, 8.12.22, στον Real Voice 99.5  στην εκπομπή “Ανοιχτή Γραμμή” και στους δημοσιογράφους Γιάννη Μηνατσή και Δέσποινα Κουλούμπρη 

Π.Νικολαΐδου Έπαρχος Καρπάθου-ΗΝ Κάσου στον RV: “Τα μηχανήματα της Περιφέρειας Ν Αιγαίου έσπευσαν από την πρώτη στιγμή πραγματοποιώντας ουσιαστικές παρεμβάσεις σε πλημμυρισμένες οδούς και σε περιοχές, όπου σπίτια δημοτών κινδύνεψαν, αλλάζοντας τη ροή του νερού”

Ολιστική αντιμετώπιση αντιπλημμυρικής προστασίας με έργα υποδομής και συνεχείς καθαρισμούς ρεμάτων από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε Κάρπαθο- Κάσο  σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα

Η πυροσβεστική υπηρεσία έχει δεχθεί δεκάδες κλήσεις για την παροχή βοήθειας. Σχετικές ανακοινώσεις για την κακοκαιρία εξέδωσαν ο δήμος και το επαρχείο Καρπάθου, προκειμένου οι κάτοικοι του νησιού να επιδείξουν τη δέουσα προσοχή.

 

Ισχυρή βροχόπτωση υπήρξε και στο νησί της Κάσου χωρίς ωστόσο να έχουν προκύψει ιδιαίτερα προβλήματα. Παρ’ όλα αυτά, ο δήμος Κάσου με ανακοίνωσή του παρακαλεί τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Τις πρωινές ώρες της 8ης Δεκεμβρίου 2022, στην Κάρπαθο, γίναμε όλοι μάρτυρες της κλιματικής αλλαγής, με πολύ μεγάλη ποσότητα νερού και λάσπης. 

Αργότερα, η έντονη βροχόπτωση μετατοπίστηκε στην Η.Ν. Κάσο όπου δημιουργήθηκαν κι εκεί αντίστοιχα προβλήματα. 

Τα δύο (2) μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (Π.Ν.ΑΙ.), έσπευσαν από την πρώτη στιγμή πραγματοποιώντας ουσιαστικές παρεμβάσεις σε πλημμυρισμένες οδούς καθώς και σε περιοχές, όπου σπίτια δημοτών κινδύνεψαν, αλλάζοντας τη ροή του νερού. 

Η Έπαρχος κα Νικολαΐδου Καλλιόπη και ο Προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών ήταν παρόντες καθ’ όλη τη διάρκεια των φαινομένων, συνδράμοντας στο συντονισμό των επιχειρήσεων. 

Παράλληλα, η Έπαρχος βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Δήμαρχο Η.Ν. Κάσου κο Μιχάλη Ερωτόκριτο και από κοινού συντονίζουν την όποια απαραίτητη ενέργεια για την αποκατάσταση των ζημιών που επέφερε η κακοκαιρία. 

Η ΠΝΑΙ σε συνεργασία με όλους τους φορείς της Επαρχίας εξακολουθεί να είναι σε εγρήγορση, για τυχόν επανάληψη των φαινομένων.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ: