Έφυγε από τη ζωή ο Ν. Αντώνογλου, ο αγωνιστής γεωπόνος που αγαπούσε την Κάρπαθο

Έφυγε από τη ζωή ο Ν. Αντώνογλου, ο αγωνιστής γεωπόνος που αγαπούσε την Κάρπαθο

Ο Νίκος Αντώνογλου γεννήθηκε το 1949. Ήταν απόφοιτος της Ανώτατης Γεωπονικής Σχολής Αθηνών και εργάσθηκε για χρόνια ως ελεύθερος επαγγελματίας, μελετητής με έδρα την Αθήνα. Ασχολήθηκε με θερμοκηπιακές καλλιέργειες την περίοδο 1985-1995, ενώ είχε εδαφολογικό εργαστήριο από το 1995 έως το 2005. Συμμετείχε ενεργά στα γεγονότα του Πολυτεχνείου και μετά την Μεταπολίτευση εξελέγη μέλος του ΔΣ του Συλλόγου των φοιτητών. Διετέλεσε μέλος πολλών γεωτεχνικών οργανώσεων.
Το Μάιο του 2016 και μέχρι την αποχώρηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τον Ιούλιο του 2019, ανέλαβε γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αντικαθιστώντας σ’ εκείνη τη φάση τον Νίκο Στουπή, στενό μέχρι τότε συνεργάτη του υπουργού Βαγγέλη Αποστόλου. Ήταν παντρεμένος με την δικηγόρο Φωτεινή Κοκκινίδη επισκεπτόταν συχνότατα την Κάρπαθο, το χωριό της συζύγου του είναι το Όθος, το οποίο και υπεραγαπούσε.

Δήλωση Β.Αποστόλου για την απώλεια του Νίκου Αντώνογλου:

Ο Νίκος Αντώνογλου ήταν άοκνος αγωνιστής, άξιος επιστήμονας και ένας αριστερός που ακολούθησε με συνέπεια τα ιδανικά του σε όλη του τη ζωή.

Είχα την τύχη να συνεργαστούμε στην Υπουργική μου θητεία όταν υπηρέτησε δίπλα μου ως Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης &Τροφίμων.

Θρηνώ για την απώλεια του υπέροχου ανθρώπου και πολύτιμου συνεργάτη.

Η Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωτεχνικων Δημόσιων Υπαλλήλων (ΠΟΓΕΔΥ) εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράσταση, στην οικογένεια του εκλεκτού συναδέλφου και τέως Γενικού Γραμματέα του Υπ.Α.Α.Τ. Νίκου Αντώνογλου, για τον ξαφνικό και απρόσμενο χαμό του.

Ο Στ. Αραχωβίτης για την απώλεια του Νίκου Αντώνογλου:

Ο Νίκος Αντώνογλου έφυγε από τη ζωή αφήνοντας πίσω ως παρακαταθήκη την πενηντάχρονη αταλάντευτη δράση του για τις ανθρωπιστικές αξίες της Αριστεράς προς την πρόοδο της κοινωνίας.
Ήταν ο Εκπρόσωπός της Ανώτατης Γεωπονικής Σχολής Αθηνών στη Συντονιστική Επιτροπή της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου, με διαρκή δράση στο συνδικαλιστικό κίνημα και στο Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας αλλά και με την έμπρακτη ολόπλευρη στήριξη της πρώτης μεταπολιτευτικής Κυβέρνησης της Αριστεράς από τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Χαρακτήρας ήπιος, εργατικός, υπομονετικός, υπερασπιστής του διαλόγου και συνάμα συγκαταβατικός και καλοπροαίρετος. Η προσωπική του στάση ήταν ο καλύτερος πρεσβευτής των ιδεών της συντροφικότητας και του ήθους που βρίσκονται πέρα και πάνω από τη στράτευση αλλά αποτελούν φάρο και παράδειγμα για την κοινωνική αλλαγή και τη πρόοδο.
Καλό σου ταξίδι σύντροφε Νίκο.

 

με στοιχεία από την www.agrenda.gr