Επιστρέφουν τα αγαπημένα "Αθλητικά Μονοπάτια" - Μέσα στα 11 νησιά και η Κάσος!

Επιστρέφουν τα αγαπημένα "Αθλητικά Μονοπάτια" - Μέσα στα 11 νησιά και η Κάσος!
Τα αγαπημένα «Αθλητικά Μονοπάτια» επιστρέφουν για ακόμα μία χρονιά, δίνοντας την ευκαιρία στους μικρούς μας φίλους που ζουν μόνιμα σε απομακρυσμένα νησιά της Ελλάδας να χαρούν ένα υπέροχο καλοκαίρι γεμάτο άθληση, χαρά και μάθηση! Το καλοκαιρινό πρόγραμμα θα διεξαχθεί παράλληλα και για τρεις εβδομάδες, από την 1η Ιουλίου έως και τις 21 Ιουλίου, σε 11 απομακρυσμένα νησιά του Αιγαίου: Άγιος Ευστράτιος, Αμοργός (Αιγιάλη και Κατάπολα), Αστυπάλαια, Κάσος, Καστελλόριζο, Κίμωλο, Νίσυρο, Τήλο, Φολέγανδρο, Φούρνους και Ψαρά.
Για την υλοποίηση του προγράμματος, επιλέχθηκαν με αυστηρά κριτήρια 44 Καθηγητές Φυσικής Αγωγής από όλη την Ελλάδα, με άρτια εξειδίκευση και πολλαπλές πιστοποιήσεις. Οι καθηγητές φυσικής αγωγής εκπαιδεύτηκαν κατάλληλα σε εξειδικευμένο σεμινάριο, προκειμένου να φανούν αντάξιοι των υψηλών απαιτήσεων του προγράμματος… αλλά και των μικρών μας φίλων! Φέτος λάβαμε 450 αιτήσεις από γονείς παιδιών νηπιαγωγείου και δημοτικού, ηλικίας 6 έως 12 ετών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκμάθηση κολύμβησης, ποικίλες αθλητικές δραστηριότητες, επαφή με λιγότερο δημοφιλή αθλήματα, μουσικοκινητικά & κιναισθητικά παιχνίδια, δημιουργική απασχόληση, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μέσω διαδραστικών δραστηριοτήτων που αφορούν τη διατροφή και το περιβάλλον. Κάθε δραστηριότητα που εντάσσεται στα «Αθλητικά Μονοπάτια» θα διεξάγεται σύμφωνα με τις τρέχουσες κυβερνητικές οδηγίες σχετικά με τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας κατά της COVID-19.
Επιπλέον αυτών των δραστηριοτήτων, τα φετινά «Αθλητικά Μονοπάτια» έχουν τη χαρά να ανακοινώσουν δύο ιδιαίτερες συνεργασίες, με το εργαστήρι μαθηματικών WhyMath και τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Safe Water Sports, όσον αφορά την προσθήκη νέων μαθησιακών προσεγγίσεων στο καλοκαιρινό μας πρόγραμμα!
Δελτίο τύπου