Πηγάδια Καρπάθου. Τα ζωγραφιστά πεζοδρόμια δεν λύνουν τα προβλήματα

Πηγάδια Καρπάθου. Τα ζωγραφιστά πεζοδρόμια δεν λύνουν τα προβλήματα

Διαβάζουμε την ανάρτηση του τμήματος Περιβάλλοντος και αναρωτιόμαστε αν μπορεί να κινηθεί κάποιος μέσα στα Πηγάδια  μέσα σε…ζωγραφιστά πεζοδρόμια. Για να μην αδικούμε κανέναν αναφέρουμε καταρχήν τα γραφόμενα από πλευράς δήμου:

“Ο Δήμος Καρπάθου (εντολή Δημάρχου) και κατ επέκταση το Τμήμα Περιβάλλοντος του Δήμου Καρπάθου προέβει στην χάραξη και δημιουργία πρόχειρου πεζοδρομίου προκειμένου

Να διευκολυνθούν ΑΜΕΑ , μητέρες με καροτσάκι μωρού, αλλά και επισκέπτες του νησιού.

Παρακαλούμε θερμά να σεβαστείτε όλοι την διαγραμμιση αυτή και την οδοσήμανση που την συνοδεύει.Oδος Ήρωα Κων/μου Ηλιάκη πίσω από το κτίριο του Δήμου.

Πάρκινγκ υπάρχει στην άλλη πλευρά δρόμου αλλά και σε οικόπεδο από κάτω που ενοικιάζεται από τον Δήμο.

Σάς ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.”

Και τώρα ερχόμαστε στη σκληρή πραγματικότητα. Περπατήσαμε μέσα στην πόλη και διαπιστώσαμε ότι είναι μαρτύριο να προσπαθείς, ειδικά αυτή την εποχή, να κινηθείς στους κεντρικούς δρόμους των Πηγαδίων. Τα αυτοκίνητα δεν αφήνουν περιθώρια στους πεζούς και μάλιστα σε ορισμένα σημεία, όπως στον δρόμο του εμπορικού κέντρου, δεν υπάρχει κανένας έλεγχος. Ειδικά αν είσαι σε καροτσάκι ή τραβάς ένα παιδικό καροτσάκι τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα.
Τα ζωγραφιστά πεζοδρόμια δεν αποτελούν ουσιαστική λύση κι αποδεικνύεται ότι το κυκλοφοριακό εξακολουθεί να αποτελεί μείζων θέμα για την πρωτεύουσα της Καρπάθου.

Κατά καιρούς έχουμε ακούσει απόψεις κι αρκετά ευχολόγια, επίσης καταγράφουμε την άποψη του Προέδρου της τοπικής κοινότητας, κ. Χατζηκουτσού, ο οποίος θα ήθελε κάποια στιγμή να δει τα αυτοκίνητα εκτός της πόλης του. Ωραίες ιδέες που όμως παραμένουν στη σφαίρα της φαντασίας και οι άμεσες λύσεις δίνονται με κίτρινες και λευκές μπογιές. Και για να σας προλάβω, να εκφράσω μια απορία μου, άραγε για πολλά χρόνια φταίνε μόνο οι ασυνείδητοι οδηγοί;